Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Κερδίζουν και άλλο μερίδιο οι ιδιώτες έναντι της ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΗ
Αργά αλλά σταθερά, κάτι αρχίζει να κινείται στην αγορά της λιανικής του ρεύματος, όπου οι ιδιώτες πάροχοι συνεχίζουν να αποσπούν μερίδια αγοράς και να αυξάνουν το πελατολόγιό τους, περιορίζοντας, έστω και λίγο την κυριαρχία της ΔΕΗ. Βεβαίως, στην αλλαγή του σκηνικού βοηθούν και οι σημαντικές επενδύσεις που γίνονται από τους ιδιώτες παρόχους, αλλά και το γεγονός ότι οι περισσότεροι εξ αυτών, δεν είναι αλεξιπτωτιστές, αλλά μεγάλες και σοβαρές εταιρείες, με παρουσία και σε άλλους κλάδους ενώ ορισμένοι παίκτες είναι καθετοποιημένοι διαθέτοντας παρουσία και στην ηλεκτροπαραγωγή. Και βέβαια εκτός από τις επενδύσεις, από τις αρχές του έτους έχουν ξεκινήσει διαφημιστικές καμπάνιες, καθώς οι ιδιώτες πάροχοι δεν περιορίζονται όπως στο πρόσφατο παρελθόν σε στοχευμένες επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά στοχεύουν στη διεύρυνση του πελατολογίου τους σε όλες τις καταναλωτικές κατηγορίες. 

Ειδικότερα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του λειτουργού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, για το μήνα Φεβρουάριο, το μερίδιο που κατέχουν στην προμήθεια ρεύματος ιδιώτες παίκτες της αγοράς έφτασε το..
6,53%, έχοντας αυξηθεί κατά μία ποσοστιαία μονάδα έναντι του μεριδίου 5,4% που ήταν αντίστοιχα τον Ιανουάριο. Το μερίδιο της ΔΕΗ από 94,59% πλέον έχει υποχωρήσει στο 93,47.

Τώρα σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία του λειτουργού της αγοράς, οι ιδιώτες εμφανίζονται να κερδίσουν μερίδιο αγοράς έναντι της ΔΕΗ στη χαμηλή τάση, ενώ αντίθετα η ΔΕΗ φαίνεται να κερδίζει πίσω καταναλωτές στη μέση και την υψηλή τάση, όπου θυμίζουμε ανακοινώθηκαν εκπτώσεις στα τιμολόγια, προκειμένου να ανακοπεί η πορεία περισσότερων πελατών προς τον ανταγωνισμό. Η εξέλιξη αυτή είναι ενδεικτική και της απουσίας ρύθμισης από την πλευρά της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην περίπτωση των τηλεπικοινωνιών. 

Ως προς τις εταιρείες, το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από τους ανταγωνιστές της ΔΕΗ, διαθέτει η εταιρεία Ήρων με 1,92% (από 1,63% τον Ιανουάριο) ενώ ακολοθεί η Elpedison με 1,76% (1,5%), η Protergia με 1,4% (1,07%), η NRG με 0,46% ( 0,37%), η Green με 0,33% (0,28%), ενώ Volterra και Watt & Volt έχουν από 0,31% (από 0,25 και 0,29% αντίστοιχα τον Ιανουάριο).

Σημειώνεται ότι η κατάταξη διαφοροποιείται στη χαμηλή τάση, δηλαδή στους μικρότερους καταναλωτές όπου το μεγαλύτερο ποσοστό έχει η Elpedison με 0,89% και ακολουθεί ο Ήρωνας με 0,58%, η Protergia με 0,37%, η Watt & Volt με 0,31% και έπονται Green και NRG.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου