Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

«Ουδέν σχόλιο» από το υπουργείο Ενέργειας για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Energean Oil & Gas


Δεν σχολιάζει το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος την απόφαση της Energean Oil & Gas να καταθέσει στο δικαστήριο, αίτησης λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης ανάδειξης των «επιλεγέντων αιτούντων» στο διαγωνισμό για τα τρία χερσαία οικόπεδα της Δυτικής Ελλάδας. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά παράγοντες του υπουργείου, η υπόθεση θα κριθεί στο δικαστήριο, αν και υπενθύμιζαν τόσο το προβάδισμα των ΕΛ-ΠΕ στο διαγωνισμό, όσο και το γεγονός ότι ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, είχε ενθαρρύνει τη συνεργασία των δυο εταιριών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Energean Oil & Gas με την αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων, ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργείου υποστηρίζοντας ότι δεν..
τηρήθηκαν οι όροι του διαγωνισμού και κακώς επελέγησαν τα ΕΛΠΕ για τις δύο χερσαίες περιοχές, καθώς δεν έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία στην παραγωγή υδρογονανθράκων.

Η διένεξη αφορά την περιοχή «Άρτα – Πρέβεζα» την οποία διεκδικούσαν και οι δύο εταιρείες. Η Energean πριν την λήψη οριστικής απόφασης είχε καταθέσει προδικαστική προσφυγή στο υπουργείο, η οποία απερρίφθη εκ των πραγμάτων. Υπενθυμίζεται ότι από τα τρία χερσαία οικόπεδα του διαγωνισμού, η περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας ανατέθηκε στην Energean Oil & Gas που ήταν η μόνη που είχε καταθέσει προσφορά, η περιοχή της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου ανατέθηκε στα ΕΛ.ΠΕ. που επίσης είχαν καταθέσει τη μόνη προσφορά, ενώ για την περιοχή Άρτας – Πρέβεζας την οποία διεκδικούσαν τόσο τα ΕΛΠΕ όσο και η Energean, αποφασίστηκε η ανάθεση στα ΕΛΠΕ.

Είχε προηγηθεί η παρότρυνση του κ. Σκουρλέτη προς τις δύο εταιρείες να συνεργαστούν και να αναλάβουν από κοινού την περιοχή της Άρτας – Πρέβεζας.

Οι συζητήσεις δεν είχαν θετική εξέλιξη, το ΥΠΕΝ αποφάσισε να αναθέσει την περιοχή στα ΕΛΠΕ και η Energean προχώρησε στο επόμενο βήμα με την κατάθεση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, η εκδίκαση της οποίας δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη λόγω της αποχής των δικηγόρων.


ΠΗΓΗ:energyworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου