Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Μπορεί 4 «ισχυροί» του ΟΠΕΚ να συμφώνησαν για μείωση της παραγωγής, ωστόσο το Ιράν διαφωνεί


Μια μέρα μετά τη συμφωνία Σαουδικής Αραβίας, Ρωσίας, Κατάρ και Βενεζουέλας να «παγώσουν» την παγκόσμια παραγωγή αργού, στα επίπεδα του Ιανουαρίου, το Ιράν φαίνεται να διαχωρίζει τη θέση του και να παίρνει αποστάσεις από θέμα.

 «Το να ζητούν από το Ιράν να «παγώσει» το επίπεδο της παραγωγής πετρελαίου του είναι παράλογο... όταν το Ιράν βρίσκονταν σε καθεστώς κυρώσεων, ορισμένες χώρες αύξησαν την παραγωγή τους και προκάλεσαν τη πτώση των τιμών του πετρελαίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της χώρας στον ΟΠΕΚ, Mehdi Asali, σύμφωνα με την εφημερίδα Shargh.

«Πώς μπορούν να..
περιμένουν το Ιράν να συνεργαστεί τώρα και να πληρώσει το τίμημα;» συμπλήρωσε.

Σήμερα αναμένονται, στην Τεχεράνη, οι υπουργοί Πετρελαίου της Βενεζουέλας και του Ιράκ, για να πραγματοποιήσουν συζητήσεις με τον Ιρανό ομόλογό τους, σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε συμφωνία για περιορισμό της παραγωγής και στήριξη των τιμών.

Μη ιρανικές πηγές που γνωρίζουν τις συζητήσεις στον ΟΠΕΚ, δήλωσαν στο Reuters ότι ενδέχεται να υπάρξουν ειδικοί όροι για το Ιράν, στο πλαίσιο της προσπάθειας επίτευξης συμφωνίας, χωρίς ωστόσο να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Πάντως, ο υπουργός Πετρελαίου των Αραβικών Εμιράτων δήλωσε πως η πολιτική πετρελαίου της χώρας του είναι «ανοικτή» σε συνεργασίες με όλους τους παραγωγούς για το κοινό συμφέρον της σταθεροποίησης της αγοράς.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου