Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Αυτό είναι το Hotspot της Χίου


Με πυρετώδεις ρυθμούς, δύο μόλις 24ωρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας της Ε.Ε. στη χώρα μας, εργάζονται τα συνεργεία της αναδόχου εταιρίας στο υπό κατασκευή hotspot της Χίου στην περιοχή του Χαλκειούς.

Υπό τον συντονισμό του Ταξίαρχου της 96 ΑΔΤΕ Θεμιστοκλή Γριμπίρη και του διοικητή του Hotspot αντισυνταγματάρχη  Χαράλαμπου Λώλου, εργάτες και στρατευμένοι δίνουν μάχη με τον χρόνο ώστε μέχρι την Κυριακή να είναι όλα έτοιμα προκειμένου οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφερθούν στον χώρο.

Οι εργασίες στο κέντρο που θα έχει χωρητικότητα 1095 ατόμων βρίσκονται στο 90%. Μέσα στις επόμενες ώρες θα..
ολοκληρωθεί η περίφραξη του χώρου αλλά και των οικίσκων ενώ το Σαββατοκύριακο θα μεταφερθούν στο εσωτερικό του πρώην εργοστασίου της ΒΙ.ΑΛ. οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, η Αστυνομία, η Frontex καθώς και οργανώσεις όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Ήδη το κτίριο έχει συνδεθεί με ηλεκτρικό και τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης ενώ απομένει η μεταφορά κοντέινερ που θα χρησιμοποιηθούν ως μαγειρεία, καθώς και μηχανημάτων όπως πλυντήρια και στεγνωτήρια για τα ρούχα μεταναστών και προσφύγων.

Σε ότι αφορά στην κατάργηση των υπολοίπων δομών που λειτουργούν σήμερα όπως ο χώρος στα Ταμπάκικα και ο χώρος στη Σούδα, θα γίνει σταδιακά με τους υπεύθυνους να τονίζουν ότι θα υπάρξει μία μεταβατική περίοδος μέχρι να διαπιστωθεί ότι η ΒΙ.ΑΛ. μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα ως Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.

Δείτε πλήρες φωτορεπορτάζ από το hotspot της Χίου


ΠΗΓΗ:politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου