Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Morgan Stanley: To αργό οδεύει στα 20 δολάρια

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Μια απότομη ανατίμηση του δολαρίου μπορεί να στείλει το δολάριο ως και στα 20 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με την Morgan Stanley.

«Δεδομένης της διαρκούς ανατίμησης του αμερικάνικου δολαρίου, τα σενάρια για την τιμή του αργού στα 20 με 25 δολάρια το βαρέλι είναι πιθανά, απλά και μόνο λόγω του νομίσματος» γράφουν αναλυτές της Mortan Stanley σε έκθεση με ημερομηνία 11 Ιανουαρίου. 

Σύμφωνα με τους ίδιους το αργό πετρέλαιο μπορεί ..
να υποχωρήσει 10 με 25% αν το δολάριο καταγράψει κέρδη 5%. Όπως τονίζουν, το αργό πετρέλαιο έπεσε κάτω από τα 60 δολάρια εξαιτίας της παγκόσμιας υπερπροσφοράς, αλλά η διαφορά ανάμεσα στα 35 και τα 55 δολάρια οφείλεται κυρίως στο αμερικάνικο νόμισμα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Morgan Stanley δεν είναι η πρώτη που προβλέπει πτώση του αργού πετρελαίου στα 20 δολάρια. Ανάλογη πρόβλεψη έχει κάνει και η Goldman Sachs, αλλά όχι λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου.

«Το αργό πετρέλαιο στα $20 είναι μια πιθανότητα, αλλά όχι για τους λόγους που αναφέρονται» σημειώνουν οι αναλυτές της Morgan Stanley. «Δεν έχει να κάνει με επιδείνωση στα θεμελιώδη μεγέθη».


ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου