Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

         Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 15/12/16 τα δύο Γενικά Συμβούλια του Σωματείου μας.  Το πρώτο αφορούσε την τελική διαμόρφωση του διεκδικητικού πλαισίου καθώς επίσης και την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου προς το Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ για απόφαση και πραγματοποίηση 24ωρων, 48ωρων και πολυήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων όταν κριθεί αναγκαίο.
         Το δεύτερο αφορούσε την έγκριση της δυνατότητας των ασφαλισμένων να αυξάνουν το ποσοστό της εισφοράς τους έως το 15% από το μισθό τους,  από το  5% που ίσχυε μέχρι σήμερα.
         Μετά  από μία παραγωγική και γόνιμη συζήτηση, για το μεν διεκδικητικό πλαίσιο κατατέθηκαν τρεις προτάσεις. Η μία από..
την Εκτελεστική Γραμματεία εμπλουτισμένη και από τις προτάσεις των εργαζομένων,  η  δεύτερη από  το  ΣΚΕΕΠ, ΜΕΣΑ  και  ΔΑΚΕ και η Τρίτη από το Αγωνιστικό Μέτωπο με  χαρακτηριστικό το γεγονός πως σε μεγάλο ποσοστό υπήρξαν συγκλίνουσες ως  προς τις διεκδικήσεις. Τελικά υπερψηφίστηκε η πρόταση της Εκτελεστικής Γραμματείας με ψήφους 39, έναντι 18 της κοινής πρότασης ΣΚΕΕΠ, ΜΕΣΑ και ΔΑΚΕ,  4  της  πρότασης του Αγωνιστικού Μετώπου ενώ υπήρξε και 1 Λευκό. Επίσης η πρόταση της Εκτελεστικής Γραμματείας για την Διαπραγματευτική Ομάδα υπερψηφίστηκε με ψήφους 38 ενώ η πρόταση για Διαπαραταξιακή Ομάδα έλαβε ψήφους 22.
         Τέλος το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε το Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ για λήψη και πραγματοποίηση 24ωρων, 48ωρων και πολυήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων με 53 ΝΑΙ, 7 ΟΧΙ και 1 ΛΕΥΚΟ.
         Σας  επισυνάπτουμε  το  διεκδικητικό  πλαίσιο που εγκρίθηκε για τη νέα ΕΣΣΕ και μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα μας καθώς και στο intranet.
         Όσον αφορά το δεύτερο θέμα του Γενικού Συμβουλίου, η εισήγηση της Εκτελεστικής Γραμματείας για τη δυνατότητα των συναδέλφων να αυξάνουν το ποσοστό εισφοράς τους έως και 15%  από το μισθό  τους  εγκρίθηκε με 57 ΝΑΙ, 3  ΟΧΙ και 2 ΛΕΥΚΑ.
Το Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ εύχεται σε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειές
τους, Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου