Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ρεκόρ εξαγωγών από τα αμερικανικά διυλιστήρια την προηγούμενη εβδομάδα

Από το energypress.gr
Ρεκόρ σημείωσαν  οι εξαγωγές προϊόντων διύλισης  από τις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας τα οκτώ εκατομμυρίων βαρελιών βενζίνης και σχεδόν 10 εκατ. βαρελιών ντίζελ.

Αναλυτές ανέφεραν στο CNBC, ότι πολύ μεγάλο μέρος των εξαγωγών διοχετεύτηκε στο Μεξικό και την νότια και κεντρική Αμερική.

«Ποτέ δεν έχουμε εξάγει περισσότερη βενζίνη και ντίζελ απ’ ότι την περασμένη εβδομάδα (…) Το συνολικό μέγεθος των εξαγωγών είναι τεράστιο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως πρόκειται για ρεκόρ», επιβεβαίωσε ο Tom Kloza, επικεφαλής ανάλυσης για την ενέργεια παγκοσμίως στην Oil Price Information Service.

Τα 1,1 εκατ. βαρέλια βενζίνης/ημέρα που εξήγαγε η χώρα, σηματοδοτούν ..
αύξηση από 795.000 βαρέλια/ημέρα που καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και 472.000 βαρέλια/ημέρα την ίδια περίοδο του 2015, σύμφωνα με εβδομαδιαία στοιχεία της Αρχής Πληροφοριών για την Ενέργεια (Energy Information Administration - EIA).

«Οι αγορές εξαγωγών παίρνουν ό,τι δε χρειάζεται η εγχώρια αγορά και αυτό είναι καλό για τα διυλιστήρια του Κόλπου των ΗΠΑ (…) βοηθά τα περιθώρια από τη διύλιση», σημείωσε ο Andrew Lipow, πρόεδρος στην Lipow Oil Associates, προσθέτοντας ότι η ζήτηση είναι ισχυρή στο Μεξικό και στην Καραϊβική αυτή την περίοδο.

Ο Kloza επανέλαβε πως το Μεξικό εξελίσσεται όλο και περισσότερο σε προορισμό για τις αμερικανικές εξαγωγές βενζίνης, καθώς τα διυλιστήρια εκεί είναι πολύ λιγότερο αποδοτικά και λειτουργούν στο 50% της παραγωγικής τους ικανότητας, έναντι σχεδόν 90% στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου