Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Φεύγουν τα πετρελαιοειδή από το λιμάνι της Λάρνακας – Μέχρι Αύγουστο 2017 άδεια αποθήκευσης στη Medserv

Αποτέλεσμα εικόνας για Φεύγουν τα πετρελαιοειδή από το λιμάνι της Λάρνακας
Από το energypress.gr
Σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου και υπό την προεδρεία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη συζητήθηκαν οι σχεδιασμοί για τη Λάρνακα και τη μελλοντική ανάπτυξη της περιοχής.

Ως ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολεί τους σχεδιασμούς για τη Λάρνακα, αναδεικνύεται η μετακίνηση των πετρελαιοειδών η οποία, όπως ανακοινώθηκε, έχει ήδη δρομολογηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη, παρά τις όποιες εκκρεμότητες ακόμα υπάρχουν, όπως ανακοινώθηκε επισήμως.

Ερωτηθείς για το θέμα της αποψίλωσης των εγκαταστάσεων των πετρελαιοειδών, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μ. Δημητριάδης δήλωσε..
μετά τη σύσκεψη ότι «εκεί γίνεται μια μελέτη από το ΕΒΕ Λάρνακας που χρηματοδοτείται από τις εταιρείες και αναλόγως θα παρουσιαστεί στο Τμήμα Πολεοδομίας και στο Υπουργείο Εσωτερικών για να παρθούν οι αποφάσεις για οποιαδήποτε κίνητρα μπορεί να χρειάζονται» και συμπλήρωσε ότι «αυτά τα πράγματα παίρνουν χρόνο, διότι και να υπάρξει τώρα η μετακίνηση των εγκαταστάσεων αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει να γίνει και η προετοιμασία της περιοχής, του εδάφους, ώστε να αποκατασταθεί για να μπορέσουν να γίνουν οι αναπτύξεις».

Εν τω μεταξύ, με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή», με τίτλο «“Πούλησαν” και πάλι τη Λάρνακα», το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου σε ανακοινωθέν του διαψεύδει τον ισχυρισμό του δημοσιεύματος περί παραχώρησης από άδειας στην εταιρεία Medserv (Cyprus) Ltd, για εμπορική χρήση του Λιμένα Λάρνακας και για πρόθεση παραχώρησης άδειας στην εταιρεία Noble Energy Int. Ltd, για ανάλογους σκοπούς

Το Υπουργείο διευκρινίζει ότι στην εταιρεία Medserv ανανεώθηκε η άδεια χρήσης των χώρων του Λιμένα Λάρνακας για αποθηκευτικούς και μόνο σκοπούς. Η εταιρεία θα μπορεί να χρησιμοποιεί τους χώρους του Λιμένα Λάρνακας μέχρι την 31η Αυγούστου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου