Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Το έξυπνο χρήμα της Wall Street είναι έτοιμο να ποντάρει σε μια λαβωμένη βιομηχανία

Αποτέλεσμα εικόνας για Το έξυπνο χρήμα της Wall Street είναι έτοιμο να ποντάρει σε μια λαβωμένη βιομηχανία
Από το mononews.gr
Όσο η τιμή του αδιύλιστου πετρελαίου έπεφτε τα μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια στην Wall Street κινήθηκαν στο περιθώριο του ενέργειακού εταιρικού χρέους.  Σύμφωνα με τον Thomas McNulty, έναν σύμβουλο για ζητήματα αποτίμησης και πρακτικής διαχειρίσης του χρηματοοικονομικού κινδύνου ο οποιος εργάζεται στην εταιρία Νάβιγκαντ με έδρα το Χιούστον, τα επενδυτικα κεφάλαια παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον. Κατι που προοιωνίζει την σύναψη μεγάλων συμφωνιών στο τομέα, λόγω της συνεχιζόμενης ανάπτυξης. Αυτοί οι παίκτες παρατηρούν πως ίσως αυτό είναι το τέλος της καθοδικής πορείας της τιμής του πετρελαίου.

Σύμφωνα με τον McNulty, δείκτης του ότι αναστρέφεται το κλίμα της ευρύτερης εβδομάδας αποτελούν οι εταιρίες του πετρελαιο-παραγωγικού τομέα, που χτυπήθηκαν περισσότερο από την καθοδικη πορεία του πετρελαίου.

“Όταν βλέπεις πως έχουν..
σταματήσει να χαμηλώνουν τις τιμές για την εξόρυξη πετρελαίου ανά ημέρα,τον εξοπλισμό, το ρευστό, την αποκομιδή-απόρριψη νερού, και σε κάποιες περιπτώσεις μια πολύ μικρή αύξηση στην τιμή, αυτό σου “λέει” πως είσαι κοντά στον τέλος ύφεσης”, εξηγεί ο Thomas McNulty,.

Οι Schlumberger and Halliburton, οι δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες του πετρελαιοπαραγωγικού τομέα, δήλωσαν οτι εργάζονται για την επαναδιαπραγμάτευση των τιμών κάτα την διάρκεια των συνδιασκέψεων για τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου.

Για πρώτη φορά μετά την καθοδική πορεία του πετρελαίου και την υποχώρηση της τιμής του, οι αντλίες πετρελαίου και οι εξέδρες άντλησης πετρελαίου τέθηκαν εκ νέου σε λειτουργία τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οίκου Baker Hughes  συνολικά 76 εξέδρες πετρελαίου λειτούργησαν εκ νέου τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες – οι περισσότερες εκ των οποίων είχαν σταματήσει να λειτουργούν το 2014.



“Σαχλαμάρες! Με αυτό το επίπεδο τιμών παρατηρήθηκε έντονη και εύκολη κερδοφορία σε αρκέτες περιοχες της χώρας ” δήλωσε ο Μακ Νλατι.

Δεν τους αρέσει να βλεπουν οτι παραμένουν αναξιοποίητα τα χρήματα τους.

Οι παίκτες των ιδιωτικών κεφαλαίων στην Wall Street είναι δύσκολο να αφήσουν αναξιοποίητο ένα μεγάλο ποσό χρημάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα, διότι οι επενδυτές απαιτουν να αξιοποιούνται τα χρήματα τους. Ο McNulty  δήλωσε πως προσφατα είχε ακούσει φήμες πως οι επενδυτές έκαναν τις απαραίτητες τηλεφωνικές κλήσεις.

“Δεν τους αρέσει να παραμένουν στάσιμα τα χρήματα τους με το επιτόκιο στο μηδέν. Η δραστηριοτητα μπορει να μην ειναι αυτη που φανταζόμασταν, αλλά ειναι φανερό πως οι απελπισμένοι παίκτες ανελαβαν πρωτοβουλίες για το χρέος”

Πέρα από τους παίκτες της Wall Street που ελαβαν πρωτοβουλίες για το εταιρικό χρέος, υπάρχουν και άλλες ενδείξεις οτι το κλίμα για τον κλάδο βελτιώνεται.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Reuters  τα Hedge funds και άλλοι διαχειριστές χρήματος αύξησαν καθαρά την “θετικη θέση” τους – δηλαδή αύξησαν το πλήθος των στοιχημάτων προς όφελος της αύξησης των τιμών σε αντιστοιχία με τα στοιχήματα για την πτώση των τιμών – για τις συμβάσεις κυριας εκπλήρωσης για αδυίλιστου πετρελαίου- μαζούτ(Brent) και του αργού πετρελαίου (WTI) με εκατομμυρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 16 Αυγούστου

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η έκθεση, η εβδομαδιαία αύξηση-ρεκόρ προήλθε από πολλούς διαχειριστές στην Wall Street οι οποίοι στο παρελθόν είχαν στοιχηματίσει ενάντια στην τιμή του πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου