Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Goldman Sachs: Ξεκινά κάλυψη για Motor Oil, ΕΛΠΕ – "Βλέπει" περιθώριο ανόδου 31% και 19%

Αποτέλεσμα εικόνας για Goldman Sachs: Ξεκινά κάλυψη για Motor Oil, ΕΛΠΕ – "Βλέπει" περιθώριο ανόδου 31% και 19%
Από το capital.gr
"Ευκαιρία" αποκαλεί η Goldman Sachs την μετοχή της Motor Oil δίνοντας σύσταση buy και τιμή-στόχο τα 12,5 ευρώ, γεγονός που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 31%. Όπως σημειώνει,  αποτελεί την πιο ελκυστική ευκαιρία για τους κυνηγούς μερισμάτων σε όλο τον κλάδο των διυλιστηρίων στην περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Όπως τονίζει η Goldman, καθώς η εταιρεία είναι ιδιωτική, έχει μία ευνοϊκή μερισματική πολιτική με μέση μερισματική απόδοση ιστορικά, στο 7% και έχοντας ολοκληρώσει όλα τα μεγάλα προγράμματα κεφαλαιακών δαπανών νωρίς στον κύκλο, η εταιρεία έχει ισχυρές ελεύθερες ταμειακές ροές. Αυτό, σύμφωνα, με την Goldman Sachs, δείχνει..
αυξημένες πιθανότητες για διανομή ακόμη μεγαλύτερου μερίσματος, γεγονός στο οποίο θα βοηθήσει και η σταθεροποίηση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, κάτι που θα κάνει την εταιρεία ακόμα πιο πρόθυμη να διανέμουν μετρητά στους μετόχους.


Η GS τονίζει ότι η αποτίμηση της Motor Oil είναι η πιο ελκυστική σε όλο τον κλάδο της περιοχής της κεντρικής και ανατολική Ευρώπης , με εκτιμώμενο EV / EBITDA στο 3,3 για το 2017, έναντι 5 για το σύνολο του κλάδου και με p/e 5,3 έναντι 8 το σύνολο του κλάδου των διυλιστηρίων στην περιοχή.
Στους κινδύνους για την μετοχή, η GS τοποθετεί τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα μερίσματα, τα χαμηλότερα περιθώρια διύλισης, το υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης και τις αρνητικές εξελίξεις στο ελληνικό μακροοικονομικό περιβάλλον.

Αποτέλεσμα εικόνας για Goldman Sachs: Ξεκινά κάλυψη για Motor Oil, ΕΛΠΕ – "Βλέπει" περιθώριο ανόδου 31% και 19%
Με σύσταση neutral και τιμή-στόχο τα 4,32 ευρώ, δίνοντας περιθώριο ανόδου 19%, η Goldman Sachs ξεκινά την κάλυψη των ΕΛΠΕ. Αν και η μετοχή διαπραγματεύεται με discount έναντι του υπόλοιπου κλάδου στην περιοχή της κεντρικής και ανατολική Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και Αφρικής, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της GS, διαπραγματεύεται με premium έναντι της Motor Oil, δηλαδή με p/e 2017 στο 6,7 έναντι 5,3 για την Motor Oil και 8 για τον κλάδο.

Όπως επισημαίνει, τα Ελληνικά Πετρέλαια είχαν μία πιο συντηρητική μερισματική πολιτική από την Motor Oil τα τελευταία χρόνια, ωστόσο εκτιμά ότι είναι σε θέση να προσφέρουν ελκυστική μερισματική απόδοση της τάξης του 7% -8% για το 2016 / 2017, αν το μακροοικονομικό περιβάλλον παραμείνει σταθερό.

Δεν υπάρχουν μεγάλα έργα ανάπτυξης σε εξέλιξη από την εταιρεία και η μελλοντική αύξηση κερδών θα μπορούσε να προέλθει από: (1) την περαιτέρω αποτελεσματικότητα βελτίωσης του κόστους και (2) την μείωση του επιπέδου του χρέους και - κατά συνέπεια- το χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης.

Στους βασικούς κίνδυνους για την εταιρεία η GS τοποθετεί και σε αυτή την περίπτωση  τα χαμηλότερα περιθώρια διύλισης, το υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης και τις αρνητικές εξελίξεις στο ελληνικό μακροοικονομικό περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου