Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Global Oil & Gas South East Europe & Mediterranean: Η Αγορά Πετρελαίου Δείχνει το Δρόμο για Επανεκκίνηση και Ανάκαμψη

Αποτέλεσμα εικόνας για Global Oil & Gas South East Europe & Mediterranean: Η Αγορά Πετρελαίου Δείχνει το Δρόμο για Επανεκκίνηση και Ανάκαμψη
Από το energia.gr
Στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου το ενδιαφέρον της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου στρέφεται στην Αθήνα και το εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Metropolitan Expo. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας η σημαντικότερη περιφερειακή διεθνής εκδήλωση της αγοράς πετρελαίου Global Oil & Gas South East Europe & Mediterranean. Με τη σφραγίδα της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας διοργάνωσης εκθέσεων ROTA A.E. αλλά και του βρετανικού οργανισμού ITE GROUP PLC, και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης ( ΙΕΝΕ), η “Global Oil & Gas South East Europe & Mediterranean” τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της ενεργειακής αγοράς σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συγκυρία.Το energia.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του σημαίνοντος αυτού διεθνούς event.

Ειδικότερα, η αγορά έρευνας και παραγωγής αναζητεί ένα νέο..
σημείο σταθεροποίησης μετά τη δραματική πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου και ο κλάδος βρίσκεται σε αναζήτηση νέων ευκαιριών. Η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου συνεχίζει να αποτελεί τη μοναδική προοπτική για την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποκτήσει μια ενδογενή πηγή τροφοδοσίας ενέργειας ενώ η πρόοδος των ερευνών δίνει νέα προοπτική σε περιφερειακές συνεργασίες και νέα έργα. Η εγχώρια αγορά, σοφότερη από τα λάθη του παρελθόντος, συνεχίζει να αποτελεί πόλο έλξης για επιχειρηματικές συνεργασίες με άξονα τη συνεπή δέσμευση των ελληνικών εταιρειών για τη βιώσιμη και διατηρίσιμη ανάπτυξη του κλάδου.

Η έναρξη κατασκευής σημαντικών έργων ενεργειακών υποδομών, με ευρύτερη οικονομική και γεωπολιτική σημασία, δημιουργεί ένα εξαιρετικά ευνοϊκό περιβάλλον και ευκαιρίες για επενδύσεις και ανάπτυξη σε πολυάριθμους κλάδους, στους τομείς των κατασκευών, της βιομηχανίας και των υπηρεσιών.

Σε αυτό το περιβάλλον και στο πλαίσιο της έκθεσης και του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών επαφών και συναντήσεων μεταξύ των συμμετεχόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Να σημειωθεί ότι στην περυσινή έκθεση έδωσαν το παρόν πολυάριθμα στελέχη εταιρειών του κλάδου από όλο τον κόσμο, ενώ η φετινή πιο ευνοϊκή συγκυρία αναμένεται να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην έκθεση – συνέδριο που φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε θεσμό για την εγχώρια αγορά πετρελαίου.

Στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την έκθεση, εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας, θεσμικοί φορείς, στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων και stakeholders του χώρου της ενέργειας θα συζητήσουν για τις τάσεις και προοπτικές του κλάδου, καθώς και για τις ευκαιρίες περιφερειακής και επιχειρηματικής συνεργασίας.


Ποια είναι η “Global Oil & Gas South East Europe & Mediterranean”

H Global Oil & Gas South East Europe & Mediterranean αποτελεί μία μεγάλη περιφερειακή έκθεση και συνέδριο που πραγματοποιείται στην Ελλάδα για τις αγορές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Στόχος της είναι να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για τον κλάδο της έρευνας και παραγωγής (upstream) καθώς και για τον κλάδο της μεταφοράς, αποθήκευσης και διακίνησης (midstream) ενέργειας. Διοργανώνεται από τη ROTA Α.Ε. τη μεγαλύτερη εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων στην Ελλάδα και την ITE GROUP PLC τη μεγαλύτερη πολυεθνική εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων και συνεδρίων στον τομέα OIL & GAS. Η Global Oil & Gas South East Europe & Mediterranean φιλοξενείται και φέτος στο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Metropolitan Expo στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος”.

Καλύπτει γεωγραφικά την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Μαύρης Θάλασσας και της Ανατολικής Μεσογείου και τις χώρες: Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Ιταλία, Αίγυπτος, Αλβανία, Βουλγαρία, Λιβύη, Κροατία, Σερβία, Μολδαβία, Λίβανος, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σλοβενία, Τουρκία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Στην πρώτη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε το 2015, έδωσαν το παρών 47 εκθέτες και 932 επαγγελματικοί επισκέπτες, πρέσβεις και εμπορικοί ακόλουθοι 10 χωρών, καθώς και εκπρόσωποι των υπουργείων ενέργειας της Αλβανίας, του Λιβάνου και του Ισραήλ. Σε επιχειρηματικό επίπεδο εκπροσωπήθηκαν με στελέχη τους εταιρείες από 22 χώρες, μεταξύ των οποίων, Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, ΗΠΑ, Ρωσία, Βουλγαρία, Αζερμπαϊτζάν, Νορβηγία Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τουρκία, Γερμανία κ.α. 

ROTA Α.Ε.

Με ιστορία 31 ετών η ROTA Α.Ε. είναι ο μεγαλύτερος εκθεσιακός οργανισμός στην Ελλάδα. Μαζί με τις θυγατρικές της διοργανώνει περισσότερες από 15 εκθέσεις το χρόνο. Επιπλέον συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο και διαχειρίζεται το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της Ελλάδας το Metropolitan EXPO στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέρος Βενιζέλος.
ITE GROUP PLC 

Η ITE GROUP PLC διαθέτει εκτενή εμπειρία στον κλάδο του πετρελαίου διοργανώνοντας ετησίως με επιτυχία 22 εκδηλώσεις “Oil & Gas” σε χώρες με μεγάλη παράδοση στην αγορά των υδρογονανθράκων όπως Νορβηγία, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Καζακστάν, Ρουμανία, Κύπρος, Ινδία, Σκωτία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γεωργία, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν και άλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου