Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

29 - 30 Ιουνίου: H Αναζήτηση μιας Νέας Ενεργειακής Ισορροπίας για την Νοτιοανατολική Ευρώπη στο Επίκεντρο του 9th SEEED του ΙΕΝΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για 29 - 30 Ιουνίου: H Αναζήτηση μιας Νέας Ενεργειακής Ισορροπίας για την Νοτιοανατολική Ευρώπη στο Επίκεντρο του 9th SEEED του ΙΕΝΕ
Από το iene.gr
H Αναζήτηση μιας Νέας Ενεργειακής Ισορροπίας (“Quest for a New Energy Balance”) για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και ευρύτερα, θα βρεθεί στο επίκεντρο του 9th Europe Energy Dialogue, που διοργανώνει το ΙΕΝΕ, στις 29 και 30 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη. Η φετινή διοργάνωση, που έχει την υποστήριξη της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, αποσκοπεί στην...
ανίχνευση του νέου πλαισίου στην διεθνή αγορά ενέργειας, όπως αυτό αναδιατάσσεται υπό το βάρος ευρύτερων εξελίξεων.

Στους ομιλητές του 9th SEEED του ΙΕΝΕ συγκαταλέγονται εκπρόσωποι του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Energy), του Energy Charter, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΟΣΑ), αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη κυβερνητικών οργανισμών, επιχειρήσεων, καθώς και εξέχοντες ειδικούς και ακαδημαϊκούς του ενεργειακού τομέα από την Ελλάδα, τη ΝΑ Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.

Ειδικότερα, στο φετινό «Ενεργειακό Διάλογο ΝΑ Ευρώπης», που έχει καθιερώσει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης , θα διερευνηθούν η σκοπιμότητα της νέας ευρωπαϊκής στρατηγικής προς μία «Ενεργειακή Ένωση» ( Energy Union), καθώς και οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες, αλλά και τα προβλήματα που συνεπάγεται η εφαρμογή της, με δεδομένα τα ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας και αστάθειας που η ΝΑ Ευρώπη αντιμετωπίζει.

Τις παραμέτρους των εξελίξεων αυτών θα αναλύσουν εκπρόσωποι διεθνών και περιφερειακών, ενεργειακών και άλλων, οργανισμών και ειδικότερα η Sylvia Elisabeth Beyer από τον IEA, ο κ. Yurdakul Yigitguden, από τον ΟΑΣΕ, ο κ. Patrick Larkin, στέλεχος του Energy Charter, ο κ. Σάββας Πολίτης, του Joint Research Centre Institute for Energy and Transport, o κ. Aleskandar Mijuskovic, του Γραφείου Συντονισμένων Δημοπρασιών Ενέργειας της ΝΑ Ευρώπης (SEE CAO), ενώ αναμένεται να υπάρξει εκπροσώπηση της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξάλλου, αναμένονται και οι τοποθετήσεις στελεχών ενεργειακών ομίλων και θεσμικών και κυβερνητικών φορέων από τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης, όπως ο κ. Nenad Stefanovic της Αρχής Ηλεκτρισμού της Σερβίας (AERS), ο κ. Gokhan Yardim της τουρκικής Turkerler Energy Investment Holding, ο κ. Vladimir Durovic της κροατικής Plinacro, ο Δρ. Σπύρος Κιαρτζής, στέλεχος των ΕΛΠΕ, ο κ. Nikolay Iliev, εκ μέρους του Λειτουργού του Συστήματος Ηλεκτρισμού της Βουλγαρίας (ESO EAD), ο κ. Γιάννης Αργυράκης, Διευθυντής Υδροηλεκτρικής Παραγωγής της ΔΕΗ, ο κ. Βασίλης Νικολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Intelen Inc., ο κ. Nikola Radovanovic, ανώτερο στέλεχος της σερβικής NIS Gazprom Neft, ο Δρ. Κωνσταντίνος Καραγιαννάκος, Συντονιστής Διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων της ΔΕΠΑ, ο κ. Ilia Gjermani, διευθυντής του Υπουργείου Οικονομίας Εμπορίου και Ενέργειας της Αλβανίας κ.ά.

Τέλος, την δική τους οπτική για τις προκλήσεις και ευκαιρίες του ενεργειακού τομέα της ΝΑ Ευρώπης σε πλαίσια που υπερβαίνουν τη στενή γεωγραφική της έκταση θα αποτυπώσουν στις ομιλίες τους στελέχη εταιρειών, εκπρόσωποι κρατικών φορέων και ακαδημαϊκοί από χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής αλλά και ευρύτερα. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η καθηγήτρια Tatiana Mitrova ( Center on Global Energy Policy, Columbia Global Centres, Γαλλία και Energy Research Institute of the Russian Academy of Sciences, Μόσχα), ο κ. Νικόλαος Τσάφος (πρόεδρος της Enalytica, με έδρα τις ΗΠΑ), ο Δρ. Azizollah Ramazani (Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων της ιρανικής National Iranian Gas Export Company - NIGEC), ο Δρ. Χρήστος Παπαδόπουλος (Περιφερειακός Διευθυντής για την Ευρώπη της Energy Exemplar, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο) κ.ά.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα παρουσιαστεί η επικαιροποιημένη μελέτη αναφοράς του Ινστιτούτου, “SE Europe Energy Outlook 2016”, η οποία αναλύει τα δεδομένα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες της ΝΑ Ευρώπης στην αναζήτηση ενεργειακής ασφάλειας και ισορροπίας, καθώς και αξιόπιστων πηγών ενέργειας, μέσα σε ένα περιφερειακό περιβάλλον αστάθειας, αλλά και εν όψει προκλήσεων που αφορούν τη μετάβαση σε ένα νέο ενεργειακό πρότυπο με ενισχυμένη παρουσία πιο «καθαρών» μορφών ενέργειας (για αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, τους επιβεβαιωμένους ομιλητές καθώς και για τη διαδικασία εγγραφής, βλ. το σχετικό banner).

Στους κορυφαίους χορηγούς της διοργάνωσης αυτής του ΙΕΝΕ συγκαταλέγονται η ΔΕΗ και η ΔΕΠΑ, ενώ το 9th SEEΕD, μεταξύ άλλων, έχει ως υποστηρικτές τη NIS, το σημαντικότερο ενεργειακό όμιλο της Σερβίας, τα Ελληνικά Πετρέλαια Α. Ε., την Energean Oil& Gas Company, την KG Law Firm, από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της Ελλάδας, και την EnSCo SA, μία από τις πλέον δυναμικά ανερχόμενες εταιρείες στον τομέα των ενεργειακών υπηρεσιών στην Ελλάδα.
Στους χορηγούς επικοινωνίας του συνεδρίου περιλαμβάνονται η εφημερίδα «Καθημερινή», η αγγλόφωνη έκδοση “Kathimerini” English edition/”International NY Times”, το SEE News, με έδρα τη Σόφια, την εφημερίδα «New Europe», με έδρα τις Βρυξέλλες, και το κορυφαίο ενεργειακό portal Energia.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου