Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Οι γιγάντιες ανεμογεννήτριες που κάνουν τα αεροσκάφη να φαίνονται... παιχνιδάκια

Οι γιγάντιες ανεμογεννήτριες που κάνουν τα αεροσκάφη να φαίνονται... παιχνιδάκια
Πολλές φορές οι ανεμογεννήτριες θεωρείται πως αμαυρώνουν το όμορφο τοπίο της εξοχής. Κι όμως, οι τουρμπίνες γίνονται μεγαλύτερες και πιο δυνατές από ποτέ. Η νέα γενιά είναι γιγάντια και έχει σχεδιαστεί ώστε να αντέχει στου..
. καιρού τα γυρίσματα του Αρκτικού κύκλου.


Μία εντυπωσιακή ανεμογεννήτρια που κατασκευάστηκε μετά από συνεργασία της Vestas Wind Systems και της Mitsubishi Heavy Industries έχει λεπίδες με μήκος 80 μέτρα, περίπου το ίδιο μήκος με το άνοιγμα φτερών ενός Airbus A380 jumbo jet. Στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά των ανεμογεννητριών, είναι αρκετά σπάνιο για τις εταιρείες να επιτρέψουν τη φωτογράφηση των πονημάτων τους. Παρόλα αυτά, η Vestas επέτρεψε στο Bloomberg News να θαυμάσει από κοντά τις κατασκευές της.

A job not for the acrophobic. An employee closes the nacelle hatch of a Vestas V136 wind turbine, 140 meters off the ground. The blade adds another 80 meters to the structure's height.

Βρίσκεται στη βόρεια Δανία, όπου τα φιόρδ κόβουν τα πλατό των καλλιεργιών στα δύο. Η MHI Vestas Offshore Wind έχει αναγείρει την πιο δυνατή τουρμπίνα στον κόσμο. Με παραγωγή 8 megawatt, αρκετή για 4.000 σπίτια, η τουρμπίνα μπορεί να αναμετρηθεί με την ηγέτη της αγοράς, Siemens, η οποία ανέφερε πως ετοιμάζει τουρμπίνα παραγωγής 7 megawatt με πολύ καλή απόδοση κέρδους/κόστους.

The giant blade of a Vestas V136, left, is as long as the wingspan of an Airbus A380 jumbo jet.

Οι "λεπίδες" της τουρμπίνας, μήκους 80 μέτρων κάνουν τον γίγαντα αυτό να φτάνει σχεδόν στο ύψους του Times Square Tower στη Νέα Υόρκη. Η τουρμπίνα αποτελεί δοκιμή για πεδία ανεμογεννητριών offshore την οποία διαχειρίζεται το Πανεπιστήμιο της Δανίας.
Where some see beauty,  others see blot. The sun sets beyond wind turbines near Fjerritslev, Denmark.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου