Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Το Ιράκ αυξάνει τις εξαγωγές πετρελαίου ενόψει συνάντησης του ΟΠΕΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Το Ιράκ θα προμηθεύσει τον Ιούνιο τους εταίρους του με πέντε εκατομμύρια βαρέλια αργού επιπλέον, σύμφωνα με πηγές από τους κόλπους της βιομηχανίας τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Η χώρα έρχεται να προστεθεί στους παραγωγούς της Μέσης Ανατολής που αυξάνουν το μερίδιο αγοράς τους ενόψει της επόμενης συνάντησης του ΟΠΕΚ την ερχόμενη εβδομάδα.

Το Ιράκ αποτελεί ..
τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό στον οργανισμό, ενώ ήδη στόχευε σε όγκους-ρεκόρ στις εξαγωγές αργού από τα νότια για τον επόμενο μήνα, στα 3,47 εκατ. βαρελιών την ημέρα.

Η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, το Ιράν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επίσης σχεδιάζουν να αυξήσουν την προσφορά κατά το τρίτο τρίμηνο, μεταδίδει το πρακτορείο.

«Ο ΟΠΕΚ πράγματι αυξάνει την προσφορά, καθιστώντας το μερίδιο αγοράς στρατηγική πρώτης προτεραιότητας», τόνισε ο Victor Shum της IHS.

Όπως ανέφερε, το επιπρόσθετο πετρέλαιο από τη Σαουδική Αραβία και το Ιράκ ενδέχεται να καθυστερήσει την εξισορρόπηση της παγκόσμιας αγοράς, αν και αυτό θα μπορούσε να αντισταθμιστεί από τις διακοπές στην προσφορά άλλων περιοχών και από την ισχυρή εποχιακή ζήτηση.


ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου