Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Γερμανοί θα εκπροσωπούν την Ελλάδα στην επιτροπή για τα εργασιακά

Αποτέλεσμα εικόνας για Γερμανοί θα εκπροσωπούν την Ελλάδα στην επιτροπή για τα εργασιακά
Aπό δύο... Γερμανούς θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στην «κοινή επιτροπή» εμπειρογνωμόνων που θα κληθεί να αποφασίσει για την αναμόρφωση των εργασιακών θεμάτων στη χώρα μας.

Η εν λόγω διεθνής επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει στις 6 Απριλίου στις Βρυξέλλες, με στόχο να αναζητηθούν οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές στις ομαδικές απολύσεις, στις συλλογικές συμβάσεις, στις διαπραγματεύσει ς, στον τρόπο προκήρυξης απεργίας και τον συνδικαλιστικό νόμο. Ωστόσο, ανάμεσα στους εμπειρογνώμονες που θα συμμετάσχουν σε αυτήν δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας, και την εκπροσώπηση της χώρας θα έχουν δυο Γερμανοί, που  στην ουσία, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, απηχούν τις απόψεις των δανειστών.

Πρόκειται για τους..
Γκέρχαρντ Μπος και Βολφγκανγκ Βέρνερ Ντόμπλερ. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, μέχρι στιγμής και για άγνωστους λόγους, δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες έστω και την ύστατη στιγμή η επιστημονική “παρέα” να συμπληρωθεί και από έναν Έλληνα που να ξέρει τι γίνεται στη χώρα μας. Δεν είναι λίγοι
μάλιστα εκείνοι που μιλούν για εθνική ήττα από τα αποδυτήρια και από αυτήν την επιλογή, σχολιάζοντας ότι υπάρχουν Έλληνες επιφανείς επιστήμονες που θα μπορούσαν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην επιτροπή.

Όπως μάλιστα αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι δανειστές επέλεξαν να στελεχώσουν την επιτροπή με εκπροσώπους του σκληρού οικονομικού πυρήνα και όχι εργατολόγους, όπως τον Χουάν Φρανσίσκο Σεράνο (επικεφαλής του Ερευνητικού Τμήματος της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας) και τον Πέδρο Μάρτινς (Πορτογάλος καθηγητής Εφαρμοσμένων Οικονομικών στο πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου).

Πάντως, ως πρόεδρος της επιτροπής έχει οριστεί ο Ολλανδός καθηγητής Οικονομικής της

Εργασίας Γιαν βαν Αουερς, ο οποίος χαίρει εκτίμησης ως πρόεδρος των Ευρωπαίων εργατολόγων.


ΠΗΓΗ:pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου