Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ιράν: Ανακοίνωσε τον όγκο πετρελαϊκών εξαγωγών προς την Ευρώπη

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιράν: Ανακοίνωσε τον όγκο πετρελαϊκών εξαγωγών προς την Ευρώπη
Το Ιράν σχεδιάζει τη πώληση 300.000 βαρελιών πετρελαίου σε ημερήσια βάση, στους ευρωπαίους πελάτες του, μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων, ανακοίνωσε ο υπουργός πετρελαίου της χώρας, Bijan Zanganeh, αναφέρει η Wall Street Journal.

Αυτή του η δήλωση, είναι η πρώτη από πλευράς Ιράν που αποσαφηνίζει των όγκο των εξαγωγών που θα κατευθυνθούν προς την Ευρώπη. Πάντως, όπως έγινε γνωστό, το Ιράν μέσα στους επόμενους μήνες, θα προσπαθήσει να αυξήσει τις εξαγωγές σε 500.000 βαρέλια την ημέρα.

Οι ιρανικές εξελίξεις, ωθούν τις...
μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγές χώρες- όπως τη Σαουδική Αραβία, τη Ρωσία, αλλά και το ίδιο το Ιράν- σε έναν έντονο ανταγωνισμό για μεγαλύτερο μερίδιο στην ευρωπαϊκή αγορά.

Την περασμένη εβδομάδα, η Σαουδική Αραβία μείωσε εκ νέου τις τιμές της προς τους ευρωπαίους πελάτες της, παρουσιάζοντα στους παράλληλα έναν τύπο αργού όμοιο με αυτό του Ιράν. Ο ανταγωνισμός στην αγορά ώθησε το βαρέλι τον Ιανουάριο στα 27 δολάρια - την χαμηλότερη τιμής των τελευταίων 12 ετών- ενώ πλέον η τιμή βρίσκεται γύρω στα 35 δολάρια. Πάντως η παγκόσμια ζήτηση δεν συμβαδίζει με τις τεράστιες ποσότητες πετρελαίου που ρίχνουν στην αγορά η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία και πλέον το Ιράν.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου