Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

BP: Στα χαμηλά για δύο χρόνια θα παραμείνουν οι τιμές του πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Δυσάρεστες ειδήσεις επιφύλαξε ο διευθύνων σύμβουλος της BP Bob Dudley για τους πετρελαιοπαραγωγούς, προειδοποιώντας τους πως οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται, σύμφωνα με εκτίμησή του, να παραμείνουν στα χαμηλά για άλλα δύο χρόνια.
"Ένα χαμηλό σημείο θα μπορούσε να είναι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016" είπε ο Dudley στο ραδιόφωνο του BBC, υπενθυμίζοντας ότι οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν κατά 34% το 2015, εξαιτίας της παρατεταμένης παγκόσμιας υπερπροσφοράς καθώς και της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας.

Ο Dudley, επίσης, προέβλεψε ότι...
οι τιμές θα μπορούσαν να σταθεροποιηθούν προς το τέλος του έτους, αλλά δεν πρόκειται να "ξεκολλήσουν" από τα χαμηλά επίπεδα στο άμεσο μέλλον.

"Οι τιμές θα παραμείνουν χαμηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έχουμε ήδη πει και νομίζω ότι θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση για ένα-δύο χρόνια. Σίγουρα, υπάρχει ένας κύκλος ανόδου-πτώσεως εδώ", είπε ο CEO της BP.

Οι τιμές έχουν κατρακυλήσει ιδιαίτερα από τις 4 Δεκεμβρίου, όταν ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών αποφάσισε αντίθετα στον περιορισμό της παραγωγής ενώ μέλη του αγωνίζονται για να διατηρήσουν τα μερίδια αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι καθοριστικής σημασίας ήταν και η απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ να τερματιστεί η εδώ και 40 χρόνια απαγόρευση των εξαγωγών αργού πετρελαίου που παράγεται στη χώρα.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου