Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

IEA: Η υπερπροσφορά πετρελαίου θα παραμείνει μέχρι τα τέλη του 2016


Η παγκόσμια υπερπροσφορά πετρελαίου θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2016 καθώς η ανάπτυξη της ζήτησης επιβραδύνεται και ο ΟΠΕΚ δείχνει «ανανεωμένη αποφασιστικότητα» να μεγιστοποιήσει την παραγωγή, υποστήριξε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο ΟΠΕΚ έδειξε στις 4 Δεκεμβρίου σκληροπυρηνική αποφασιστικότητα να διατηρήσει τον όγκο πωλήσεων παρότι οι τιμές πέφτουν σε μια κορεσμένη αγορά, τόνισε η μηνιαία έκθεση της IEA. Αν και η πολιτική του πλήττει τους...
ανταγωνιστές πυροδοτώντας την πιο απότομη πτώση στην προσφορά των χωρών εκτός Οργανισμού από το 1992, τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου θα αυξηθούν κι άλλο μόλις το Ιράν αποκαταστήσει τις εξαγωγές του με την ολοκλήρωση της συμφωνίας που θα άρει τις κυρώσεις εναντίον του.

«Καθώς τα αποθέματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται το 2016, θα υπάρχει ακόμη πολύ πετρέλαιο στην αγορά», ανέφερε η IEA, η οποία λειτουργεί συμβουλευτικά για 29 κράτη σχετικά με τις πολιτικές ενέργειας. «Η απόφαση του ΟΠΕΚ την περασμένη εβδομάδα «φαίνεται να σηματοδοτεί μια ανανεωμένη αποφασιστικότητα για μεγιστοποίηση της χαμηλού κόστους προσφοράς του ΟΠΕΚ και εκτοπίζοντας την υψηλού κόστους παραγωγή εκτός ΟΠΕΚ – ανεξάρτητα της τιμής», κατέληξε.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου