Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Καναδάς: Το Βανκούβερ προσθέτει προειδοποιήσεις για την κλιματική αλλαγή σε κάθε αντλία καυσίμων


Το Βόρειο Βανκούβερ έγινε η πρώτη πόλη στον κόσμο που καθιστά υποχρεωτική την παρουσία προειδοποιητικών ετικετών σχετικά με την κλιματική αλλαγή σε όλες τις αντλίες βενζίνης. Το δημοτικό συμβούλιο πέρασε τη σχετική διάταξη ομόφωνα πριν από λίγες ημέρες.

Άλλες πόλεις του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν εκφράσει επιθυμία για την υποστήριξη παρόμοιων πρωτοβουλιών, αλλά η πόλη του Βανκούβερ είναι η πρώτη που εφαρμόζει αυτό το μέτρο, που θυμίζει τα αντίστοιχα μηνύματα στα πακέτα τσιγάρων.

Ο δήμαρχος του Βόρειου Βανκούβερ Ντάρελ Μουσάτο δήλωσε ότι ο δήμος ελπίζει να διαθέσει τα νέα αυτοκόλλητα από τις αρχές του επόμενου έτους και να καταστήσει την παρουσία τους πάνω στις αντλίες υποχρεωτική, ως μέρος της απόκτησης και διατήρησης της επιχειρηματικής άδειας των πρατηρίων.

«Το μήνυμα είναι ότι...
η καύση ορυκτών καυσίμων προκαλεί την κλιματική αλλαγή και προσθέτουμε επίσης μερικές θετικές συμβουλές για την πιο αποτελεσματική χρήση του οχήματος ώστε να σπαταλά λιγότερα καύσιμα», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Η παραγωγή των αυτοκόλλητων θα κοστίσει στην πόλη περίπου 3.000-5.000 δολάρια. Η τελική μορφή τους θα εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο τους επόμενους μήνες, αλλά σε γενικές γραμμές θα γίνεται λόγος για τις αρνητικές επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία και τα θαλάσσια και χερσαία οικοσυστήματα.

Κάποιες από τις προειδοποιήσεις θα περιέχουν επίσης ενημέρωση για προγράμματα επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων ή ανταλλαγής ιδιαίτερα παλιών αυτοκινήτων με ετήσιες κάρτες μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς.

Άλλα μηνύματα θα περιέχουν συμβουλές αποδοτικής οδήγησης, όπως το ότι το κατάλληλο φούσκωμα των ελαστικών εξοικονομεί καύσιμα, ή ότι η διατήρηση του οχήματος στο «ρελαντί» για περισσότερο από δέκα δευτερόλεπτα σπαταλά περισσότερη βενζίνη από ό,τι η επανεκκίνηση του κινητήρα.


ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου