Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

CEF Holdings: Το πετρέλαιο οδεύει προς τα 30 δολάρια

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο OPEC και το παιχνίδι εξουσίας
Οι τιμές του αργού πετρελαίου συνεχίζουν την πτώση μετά την άρνηση του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή και το ερώτημα σύμφωνα με το CNBC είναι πόσο πιο χαμηλά μπορούν να βρεθούν οι τιμές.

Οι αναλυτές προβλέπουν μείωση της τιμής του πετρελαίου στα 20 δολάρια το βαρέλι μέσα στο 2016. Τα futures αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, διαπραγματεύονται σήμερα 7 Δεκεμβρίου, κάτω από τα 40 δολ το βαρέλι, ενώ τα futures του Brent στο Λονδίνο κυμαίνονται στα 42,5 δολ. Το πετρέλαιο έχασε 4% από τις 4 Δεκεμβρίουτου  2015, οπότε και ανακοινώθηκε η απόφαση του ΟΠΕΚ, ενώ έχει χάσει περίπου 50% τους τελευταίους 18 μήνες.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι τιμές θα συνεχίσουν να μειώνονται» επισημαίνει ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CEF Holdings, Warren Gilman, στο CNBC. «Αυτή η πτώση θα προέλθει από ένα συνδυασμό παραγόντων: Θα υπάρξουν...
γεωπολιτικά γεγονότα, θα υπάρξουν δημοσιονομικά γεγονότα, θα υπάρξουν διάφορα μεγέθη προσφοράς και ζήτησης, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πετρέλαιο οδεύει κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι» πρόσθεσε.

«Η Σαουδική Αραβία έχει μεγάλη ικανότητα δανεισμού. Είτε θα πρέπει να υπερασπιστεί το νόμισμα είτε να δανειστεί αν χρειαστεί για να κερδίσει τα χαμένα κρατικά έσοδα, θα το κάνει και πιστεύω ότι έχει την ικανότητα να το κάνει αυτό για πολλά χρόνια ακόμη» είπε ο Gilman.

Η Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ, αναμένει μείωση της παραγωγής αργού πετρελαίου κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως το 2016, από την Σ. Αραβία, ως αποτέλεσμα της μεγάλης μείωσης της τιμής, γεγονός που, ίσως, συμβάλει στην ανάκαμψη της τιμής. Πάντως, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ορισμένοι παρατηρητές πιστεύουν, ότι το επίπεδο παραγωγής του ΟΠΕΚ είναι σήμερα λιγότερο σημαντικό για τον έλεγχο των τιμών του πετρελαίου.


ΠΗΓΗ:sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου