Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ ΓΙΑ ΓΑΛΛΙΑ

ΠΣΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αυτό που όλοι απευχόµασταν, τελικά συνέβη.
Η τροµοκρατία του Ισλαµικού κράτους δεν µας χτύπησε απλά την πόρτα,είναι ήδη στο σπίτι µας. Τα τελευταία τραγικά γεγονότα στο Παρίσι έρχονται να επιβεβαιώσουν µε τον χειρότερο τρόπο, όλα όσα φοβόµασταν αλλά δυστυχώς τα περιµέναµε ως φυσική εξέλιξη των όσων συµβαίνουν χρόνια τώρα.

Εδώ και δεκαετίες το παγκόσµιο οικονοµοπολιτικό κατεστηµένο, στα πλαίσια µιας καλοστηµένης γεωπολιτικής σκακιέρας, εξέθρεψε µισάνθρωπες λογικές και στην ουσία άφηνε για δικό τους καταρχήν συµφέρον, να εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού.
Το φίδι λοιπόν εκκολάφθηκε και τώρα δαγκώνει όχι αυτούς που...
κέρδισαν και κερδίζουν από αυτό, αλλά ανθρώπους που απλά ζούσαν τη ζωή τους, µεγάλωναν τα παιδιά τους, ευελπιστούσαν σε ένα καλύτερο µέλλον.

Η εύκολη αλλά και η πιο προσοδοφόρα για µερικούς λύση, θα ήταν µια defacto δαιµονοποίηση µιας ολόκληρης κουλτούρας, ενός άλλου τρόπου ζωής και ολόκληρων λαών, παραγνωρίζοντας το γεγονός πως αυτοί που θα δαιµονοποιούσαµε, ήταν και οι πρώτοι που βίωσαν την κτηνωδία και τη
βαρβαρότητα που πηγάζει από το άθλιο προσωπείο του φανατισµού.

Πρέπει όλοι να καταδικάσουµε κατηγορηµατικά τέτοιες τυφλές εγκληµατικές ενέργειες.

Οι κίνδυνοι που προκύπτουν από όλα όσα εσχάτως ζούµε ως πολίτες µιας Ευρώπης των τραπεζιτών και της λιτότητας µε πολλά και δισεπίλυτα κοινωνικά προβλήµατα είναι τεράστιος.

Είναι πολύ εύκολο και έχει συµβεί και στο παρελθόν, εν µέσω φόβου που απλώνεται επικίνδυνα στις κοινωνίες µας, να απολέσουµε ότι ορίζει τον Ευρωπαϊκό πολιτισµό, αλλά επίσης είναι πολύ εύκολο να ξεχάσουµε πως ότι εµείς µέχρι τώρα απολαµβάνουµε είχε στηριχθεί στις πλάτες αυτών που τώρα
τους τσακίζει ο πόλεµος και η πείνα.

Η αποικιοκρατική Ευρώπη δρέπει δυστυχώς τώρα τους καρπούς του µίσους που αυτή έσπειρε, µε τα όπλα που αυτή πούλησε, από κάποιους που αυτή ορφάνεψε και όπλισε µε µίσος.

Το να αλλάξουµε όµως τα γεγονότα του παρελθόντος δεν είναι εφικτό.
Αυτό που είναι εφικτό είναι κατ΄ αρχήν, να µην επιτρέψουµε στο φόβο να κυριαρχήσει στις κοινωνίες µας. ∆εν υπάρχει µεγαλύτερο όπλο στα χέρια των οπαδών του µίσους και του πολέµου από αυτό. Να µην επιτρέψουµε σε κανέναν να µας επιβάλλει τον διαχωρισµό, το µίσος, το ρατσισµό

Να υπερασπιστούµε το δικαίωµα στη ζωή για όλους τους ανθρώπους. Το µίσος φέρνει µίσος και η βία γεννάει βία.
 Από σήµερα και πέρα δεν είµαστε όλοι µόνο Γάλλοι. ∆εν είµαστε όλοι µόνο Σύριοι, Παλαιστίνιοι, Κούρδοι. ∆εν είµαστε όλοι µόνο Αµερικανοί, Ισραηλινοί, Ιάπωνες. Από σήµερα ας είµαστε επιτέλους όλοι Άνθρωποι. 


ΠΗΓΗ:pseep.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου