Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

O Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου αναφέρει πως ο OPEC προσπαθεί να σταθεροποιήσει την αγορά

O Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου αναφέρει πως ο OPEC προσπαθεί να σταθεροποιήσει την αγορά
Η Σαουδική Αραβία δουλεύει με τα υπόλοιπα μέλη του ΟPEC, όπως και παραγωγούς εκτός του γκρουπ για να σταθεροποιήσει την αγορά, σύμφωνα με τον Σαουδάραβα υπουργό Πετρελαίου Ali al-Naimi.

Η παγκόσμια οικονομία περνάει μία ασταθή περίοδο, ανέφερε ο al-Naimi. Η ζήτηση του αργού αναμένεται να αυξηθεί 1 εκατ. βαρέλια κάθε χρόνο αυτή τη δεκαετία, και ο πλανήτης χρειάζεται περισσότερες επενδύσεις στο πετρέλαιο για να αποζημιώσει την φθίνουσα πορεία της ανάκαμψης. Η πορεία ανάκαμψης όλων των πετρελαιοπηγών ανά τον κόσμο μειώνεται κατά 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ανέφερε.

"Η Σαουδική Αραβία είναι μία ...
πολύ σταθερή παραγωγός. Συνεργαζόμαστε με μέλη και μη, του OPEC για να σταθεροποιήσουμε την αγορά", ανέφερε ο al-Naimi. "Χρειαζόμαστε δισεκατομμύρια δολάρια για να συνεχίσουμε την εξερεύνηση και την άντληση πετρελαίου όπως και τις επενδύσεις για την σταθεροποίηση αυτή.

Ο OPEC, απειλούμενος από την αυξημένη παραγωγή της Β. Αμερικής και της Ρωσίας, υπερπαράγει εδώ και 17 μήνες, προσπαθώντας να αρπάξει το μερίδιο αγοράς από τους πιο ακριβούς παραγωγούς. Το πετρέλαιο έχει καταρρεύσει εν τω μεταξύ.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου