Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Κοντά στο χαμηλό μήνα το αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγες
Στο χαμηλότερο επίπεδό τους σε διάστημα σχεδόν ενός μήνα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι τιμές του αργού, τη στιγμή που οι τιμές του φυσικού αερίου έκλεισαν στο χαμηλότερο σημείο τους από το 2012.

Η ενίσχυση του δολαρίου και τα στοιχεία της Baker Hughes που έδειξαν οριακή εβδομαδιαία μεταβολή στον αριθμό των ενεργών πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ άσκησαν πιέσεις στις τιμές του μαύρου χρυσού.

Ειδικότερα...
, οι τιμές του αργού τύπου WTI παραδόσεως Δεκεμβρίου διαμορφώθηκαν στα 44,60 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, υποχωρώντας κατά 78 σεντς ή σε ποσοστό 1,7%.

Με βάση τα πιο ενεργά συμβόλαια, πρόκειται για την χαμηλότερο τιμή κλεισίματος από τις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ οι τιμές σε επίπεδο εβδομάδας κατέγραψαν πτώση της τάξης του 5,6%. 
Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στο ICE του Λονδίνου, το συμβόλαιο brent παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με οριακή υποχώρηση 0,08%.

Το συμβόλαιο φυσικού αερίου παραδόσεως Νοεμβρίου τερμάτισε στα 2,286 δολ. ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, σημειώνοντας βουτιά 4,2% την Παρασκευή και απώλειες άνω του 6% για την εβδομάδα. Πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή κλεισίματος από τα μέσα Ιουνίου 2012.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου