Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Καταγγελία εργαζομένων ΕΛΠΕ: Η εταιρεία «δείχνει» εμάς για το δυστύχημα της 8ης Μαΐου


Στη διαπίστωση πως «επιχειρείται προσπάθεια συγκάλυψης και μετάθεσης ευθυνών προς τους εργαζόμενους από πλευράς εταιρείας», όσον αφορά στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος της 8ης Μαΐου στα ΕΛΠΕ και τους τέσσερις νεκρούς, κατέληξε το Δ.Σ. του Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ), κατά την τακτική του συνεδρίαση το περασμένο Σάββατο. Αφορμή η τελική μορφή του πορίσματος της Επιτροπής ∆ιερεύνησης του δυστυχήματος.

Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική απόφαση του δ.σ. (εδώ), «η θυματοποίηση που επιχειρείται βασιζόμενη στα γεγονότα της στιγμής και όχι στα πραγματικά αίτια που οδήγησαν σε αυτή, είναι κάτι που το Σωματείο μας δεν πρόκειται να επιτρέψει να συμβεί, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές τους στην ανάληψη πρωτοβουλιών προς ανάδειξη και διόρθωση των πραγματικών αιτιών που προκάλεσαν τα παραπάνω».

Ο ΠΣΕΕΠ διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως δε θα ανεχθεί ούτε τη στοχοποίηση ούτε το κουκούλωμα ευθυνών και προειδοποιεί την εταιρεία, ενόψει των συζητήσεων που έχουν ανοίξει, να λάβει σοβαρά υπόψη της, τις προτάσεις του Σωματείου που δίνουν λύσεις στα κακώς κείμενα.


ΠΗΓΗ:ergasianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου