Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Η Ρωσία εξερευνά ενεργά την Αρκτική

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Ρωσία εξερευνά ενεργά την Αρκτική
Πλούσια σε φυσικούς πόρους, η Αρκτική είναι μια πιθανή αρένα για την σύγκρουση των γεωπολιτικών συμφερόντων των αρκτικών κρατών. Η Ρωσία αναπτύσσει ενεργά περιοχές στην Αρκτική.

Η Μόσχα πραγματοποιεί μαζικούς εκσυγχρονισμούς των βόρειων ακτών και των αρχιπελάγων της προκειμένου να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά τα νέα δρομολόγια των πλοίων, τα οποία σχηματίζονται λόγω της τήξης του πάγου, καθώς και τη βελτιστοποίηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή.

Τον Φεβρουάριο του...
2013, οι ρωσικές αρχές παρουσίασαν μια στρατηγική για τη βελτίωση των στρατιωτικών δικτύων της άμυνας της χώρας στην Αρκτική, ένα πρόγραμμα που θα συνεχιστεί μέχρι το 2020.

Τον Απρίλιο του 2014 ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία είχε αρχίσει την κατασκευή ενός ολοκληρωμένου δικτύου  στρατιωτικών εγκαταστάσεων στα αρκτικά εδάφη προκειμένου να ενισχύσει τις διασυνοριακές άμυνες.

Η Ρωσία επικεντρώνεται στην κατασκευή μιας σειράς των στρατιωτικών βάσεων, οι οποίες θα περιλαμβάνουν έρευνα και διάσωση, σταθμούς, λιμάνια, διαδρόμους και στρατιωτικό κέντρο.

Σύμφωνα με το Business Insider, οι άλλες χώρες της Αρκτικής, δεν έχουν συγκριτικά τον ίδιο αριθμό βάσεων.

Με στόχο να υποστηρίξει νέες στρατιωτικές βάσεις, εκ των οποίων μερικές χτίστηκαν κατά τη σοβιετική εποχή και τώρα βρίσκονται στο στάδιο του εκσυγχρονισμού, το Κρεμλίνο εργάζεται επίσης για την ενημέρωση του Βορείου Στόλου.

Συνολικά, η Μόσχα σχεδιάζει να ανοίξει 10 σταθμούς έρευνας και διάσωσης στην Αρκτική, 16 λιμάνια βαθέων υδάτων, 13 αεροδρόμια και 10 σταθμούς ραντάρ με συστήματα αεράμυνας.

Το Business Insider αναφέρει ότι, ένα ή τον άλλο τρόπο, η Ρωσία, η Δανία, η Νορβηγία, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους στην περιοχή της Αρκτικής.

(RBTH)


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου