Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Τουρκία: 74 Υπεράκτιες και 55 Χερσαίες Άδειες για Έρευνες Πετρελαίου Από τον Ιούνιο του 2014

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Συνολικά 129 άδειες ερευνών πετρελαίου έδωσαν οι αρμόδιες τουρκικές υπηρεσίες μετά από σχετική διαδικασία αιτήσεων, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2014. Από αυτές, 74 αφορούν υπεράκτιες έρευνες, με 8ετή ισχύ η καθεμία, ενώ οι υπόλοιπες 55  άδειες, 53τούς διάρκειας, αφορούν έρευνες στην ξηρά.
Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα ο Γενικός Διευθυντής Κρατικών Πετρελαϊκών Υποθέσεων, Selami İ ncedalcı, σύμφωνα με τον...
οποίο, συνολικά κατετέθησαν 186 αιτήσεις από 37 εταιρείες, 25 εκ των οποίων ήταν τουρκικές. Η αδειοδότηση ξεκίνησε μετά την έναρξη ισχύος, τον Ιανουάριο του 2014, της τουρκικής νομοθεσίας περί ερευνών πετρελαίου και των σχετικών εφαρμοστικών Κανονισμών. Όπως ανέφερε ο İ ncedalcı, οι εταιρείες δεσμεύτηκαν, στο πλαίσιο της άσκησης των αδειών, να επενδύσουν περί το 1,5 δις δολ. 
Τα παραπάνω στοιχεία ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής Κρατικών Πετρελαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας μιλώντας, στις 30 Ιουνίου, στην 4η Συνάντηση Ενημέρωσης του Τομέα Ερευνών – Παραγωγής που οργάνωσε η Ένωση Πετρελαϊκών Εξεδρών της γείτονος. 
Τέλος, ο İ ncedalcı πρόσθεσε ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου Brent oil κατά 50%, στα 62 δολ. το βαρέλι (σσ. τη χρονική στιγμή της ομιλίας του στην 4η Συνάντηση Ενημέρωσης του Τομέα Ερευνών – Παραγωγής της Τουρκίας) προκάλεσε κάμψη στις επενδύσεις στον τομέα των ερευνών όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, αποτελεί πεποίθησή του πως η Τουρκία θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στη μείωση αυτή σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, χάρη στα παραπάνω πρότζεκτ ερευνών και τις σχετικές άδειες.


ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου