Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Κοντά στα 50 δολ. το αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Συνεχίζονται οι πιέσεις στις προθεσμιακές τιμές του αργού πετρελαίου μετά τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδειξαν ότι τα αμερικανικά αποθέματα την προηγούμενη εβδομάδα αυξήθηκαν, αν και δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα καθώς αυτά ανακοινώνονται αργότερα μέσα στην ημέρα.
Εν μέρει οι πιέσεις για το μαύρο χρυσό είναι και απόρροια της ενίσχυσης του αμερικανικού δολαρίου παρά τα πρόσφατα στοιχεία  ότι η ζήτηση για πετρέλαιο στην Κίνα παραμένει ισχυρή.

Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές του χρηματιστηρίου ΝΥΜΕΧ της Νέας Υόρκης, το προθεσμιακό συμβόλαιο του WTI παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχωρεί...
1,21% στα 50,25 δολάρια το βαρέλι ήτοι 0,61 δολάρια χαμηλότερα από χτες και το συμβόλαιο του Brent παράδοσης Σεπτεμβρίου στο χρηματιστήριο ICE του Λονδίνου χάνει 0,44 δολάρια ή 0,77% στα 56,59 δολάρια το βαρέλι.
Αργά χτες το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε ότι τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 2,3 εκατ. βαρέλια, ενώ σήμερα αναμένονται τα επίσημα στοιχεία από το ΕΙΑ με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για μείωση κατά  1,6 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.

Εν τω  μεταξύ, η ζήτηση για πετρέλαιο από την Κίνα δε δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης. Η ζήτηση για πετρέλαιο τον Ιούνιο στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αυξήθηκε κατά 6,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι και 2% σε σχέση με ένα μήνα πριν. Επιπλέον και οι εξαγωγές της Σαουδικής Αραβίας στην Κίνα παρουσίασαν αύξηση 80% σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο, στα 1,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2013.

Στις 30 Ιουλίου, ο γραμματέας του OPEC θα έχουν συνάντηση με το Ρώσο Υπουργό Ενέργειας Alexander Novak για να συζητήσουν για τις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ενώ τόσο η Ρωσία όσο και ο OPEC μοιράζονται την ίδια άποψη να θέλουν να ενισχύσουν τις τιμές πετρελαίου, η συνάντηση θεωρείται απίθανη να οδηγήσει σε κάποια σημαντική τιμολογιακή πολιτική αναφέρει ο αναλυτής της Citi, Tim Evans.

ΠΗΓΗ;capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου