Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΟΒΕ: Προχωρά ο εφοδιασμός των πρατηρίων με καύσιμα, γίνονται ενέργειες για τις πιστωτικές κάρτες


Σε σχέση με τη σωρεία προβλημάτων που έχει δημιουργηθεί με το κλείσιμο των τραπεζών και την έκτακτη κατάσταση που διανύουμε, η ΟΒΕ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για τα εξής:

1.Αυτή τη στιγμή υπάρχει πλήρης επάρκεια καυσίμων στα διυλιστήρια και ο εφοδιασμός των πρατηρίων υγρών καυσίμων έχει ξεκινήσει . Κανένας πανικός δεν δικαιολογείται.

2.Λόγω κλεισίματος των τραπεζών, πολλά πρατήρια αδυνατούν να δεχτούν πληρωμές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Η ΟΒΕ ζήτησε την παρέμβαση της Γ.Γ. Εμπορίου, ώστε  να λυθεί το πρόβλημα από την Κυβέρνηση με τις τράπεζες και για το λόγο αυτό ζητάμε την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού.

3.Η ΟΒΕ καταδικάζει τυχόν φαινόμενα κερδοσκοπίας και συστήνουμε στους καταναλωτές σε όσες περιπτώσεις  διαπιστώνουν υπερβολικές τιμές σε σχέση με τις μέσες τιμές άλλων πρατηρίων, πρέπει να καταγγέλλουν τα φαινόμενα αυτά στη Γ.Γ. Προστασίας Καταναλωτή στο τηλ. 1520. Παράλληλα, οι καταναλωτές που διαπιστώνουν υπερβολικά φθηνές τιμές, για τις οποίες υποπτεύονται ότι μπορεί να είναι κάτω του κόστους, πρέπει είναι προσεκτικοί να ενεργούν κατά τον ίδιο τρόπο. Θεωρούμε ότι ο καλύτερος έλεγχος της αγοράς γίνεται από το καταναλωτή.

4.Η ΟΒΕ παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό σε περίπτωση μεταβολής των καταστάσεων. 

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου