Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ποιοι Ρώσοι μεγιστάνες «χτυπήθηκαν» από την πετρελαική κρίση

Ποιοι Ρώσοι μεγιστάνες «χτυπήθηκαν» από την πετρελαική κρίση
Η κατακόρυφη πτώση που έχουν σημειώσει οι τιμές του πετρελαίου δεν έχουν επηρεάσει σημαντικά μόνο την παγκόσμια οικονομία αλλά και τις περιουσίες των Ρώσων δισεκατομμυριούχων.
Σύμφωνα με το Δείκτη Wealth-X για το 2014 και την απογραφή των δισεκατομμυριούχων από την UBS, η περιουσία των....
περισσότερων από τους 114 Ρώσους δισεκατομμυριούχους που συμπεριλαμβάνονται στο Δείκτη, έχει επηρεαστεί σημαντικά, με τα έσοδα από το πετρέλαιο και την αξία των συμμετοχών τους σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον μαύρο χρυσό να έχει μειωθεί.

Οι διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης, η πτώση του ρουβλιού και η συνακόλουθη πτώση του πληθωρισμού έχουν οδηγήσει την ρωσική οικονομία σε ύφεση.

Μεταξύ των δισεκατομμυριούχων που πλήττονται περισσότερο από τους παραπάνω παράγοντες, είναι και ο Alisher Usmanov, ο πλειοψηφικός μέτοχος της εταιρείας εξόρυξης Metalloinvest και κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας σύμφωνα με το Max Schneider, διευθυντή της έρευνας της Wealth-X στην Αμερική.

Russian billionaire Alisher Usmanov (centre) among other businessmen


Στο κέντρο ο Alisher Usmanov

«Ο Usmanov έχει χάσει 4,5 δισ. δολάρια μεταξύ Μαρτίου 2014 και Δεκεμβρίου 2014, το οποίο αντιπροσώπευε σχεδόν το 25% της περιουσίας του», δήλωσε ο Schneider σε ερευνητικό σημείωμα.

Άλλα «θύματα» της πτώσης των τιμών των βασικών προϊόντων είναι ο Mikhail Fridman, πρόεδρος της εταιρείας επενδύσεων Alfa Group, ο οποίος έχασε 2,7 δισ. δολάρια- περίπου το 18% της περιουσίας του - κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, ο Vladimir Lisin ο πρόεδρος και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Novolipetsk Steel, ο Andrey Melnichenko ο οποίος έχει συμφέροντα στον τομέα της εξόρυξης και των λιπασμάτων και ο Sergey Galitsky, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της λιανικής πώλησης τροφίμων Magnit.

«(Όμως), ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος ο οποίος δέχτηκε το μεγαλύτερο χτύπημα για το 2014 ήταν ο Leonid Mikhelson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας φυσικού αερίου Novatek, ο οποίος έχει χάσει 7 δισ. δολάρια - πάνω από το 40% της περιουσίας του», κατέληξε ο Schneider.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου