Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Παπαθανασίου: Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος


Είναι γνωστό ότι τα ποντίκια φεύγουν πρώτα από το καράβι. Τις πιο πολλές φορές λουφάζουν στις τρύπες τους και καμιά φορά δαγκώνουν τον ευεργέτη τους.
Από την άλλη, χαμαιλέοντες στην πολιτική υπάρχουν πάντα και αχάριστοι ακόμη περισσότεροι. Καλή ώρα ο πρώην υπουργός της χρεοκοπίας της Ελλάδας, ο Γιάννης Παπαθανασίου ο οποίος έμαθε και το facebook και κάνει δηλώσεις κατά του Σαμαρά. Γράφει χαρακτηριστικά: «Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό για τη Νέα Δημοκρατία. Το ποσοστό που συγκέντρωσε είναι από τα χαμηλότερα ιστορικά και η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιολογείται. Η Νέα Δημοκρατία, από την ίδρυση της, λειτουργούσε με πρόταγμα το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον. Πολλές φορές στην ιστορία της χρειάστηκε να πάρει δύσκολες αποφάσεις και να πάει κόντρα στις παρορμήσεις της κοινής γνώμης, χωρίς όμως να υποστεί τέτοιου μεγέθους απώλεια των ερεισμάτων της στην κοινωνία. Θεωρώ ότι η ηγεσία της έχει χρέος να ξεκινήσει μια ανοιχτή συζήτηση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και για την πορεία της παράταξης από εδώ και στο εξής».
Μάλιστα. Ο κ. Παπαθανασίου κατηγορεί την ηγεσία της ΝΔ για κομματικό συμφέρον κι όχι για εθνικό. Δηλαδή ο Σαμαράς που πήρε στα χέρια του τα κάρβουνα και τα ερείπια που άφησαν πίσω τους άφρονες πολιτικοί όπως ο Παπαθανασίου, λειτούργησε κομματικά.
Δεν δούλεψε επί 2,5 χρόνια ο Σαμαράς με βάση το εθνικό συμφέρον; Δεν εγκατέλειψε τη ΝΔ και την προσωπική του διαδρομή μόνο και μόνο για να σωθεί η χώρα; Κι έρχονται τώρα απίθανοι «πεθαμένοι» πολιτικοί και ασκούν κριτική;

Μα καλά; Ο Γιάννης Παπαθανασίου δεν ήταν αυτός που πριν από ένα χρόνο πέρασε την πόρτα του Μαξίμου και πήρε το διορισμό του στα ΕΛΠΕ με καθαρό ετήσιο μισθό 100.000 ευρώ; Μια αργομισθία που του δόθηκε απλόχερα από τον Σαμαρά; Μη εκτελεστικός Πρόεδρος στα Ελληνικά Πετρέλαια διορίστηκε και αφού τσίμπησε την κατοστάρα του τώρα επιτίθεται στον ευεργέτη του.

Αν θυμόμαστε επίσης καλά ο εν λόγω κύριος ως υπουργός το 2009 δεν ήταν αυτός που έλεγε μέχρι τις παραμονές των εκλογών ότι το έλλειμμα ήταν 6% ενώ ήταν τουλάχιστον διπλάσιο; Δεν ήξερε ο υπουργός Οικονομικών το χάλι της χώρας; Τότε είναι επικίνδυνος. Και οι επικίνδυνοι δεν έχουν δικαίωμα να ομιλούν.
Και κάτι ακόμα, λέει ότι πρέπει να γίνει συζήτηση για την πορεία της παράταξης από εδώ και στο εξής. Προφανώς εννοεί, για το πως η ΝΔ θα ξεφορτωθεί παλιά φθαρμένα υλικά όπως ο ίδιος.


ΠΗΓΗ:antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου