Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Tα διυλιστήρια κερδίζουν από τις αποφάσεις του OPEC

Tα διυλιστήρια κερδίζουν από τις αποφάσεις του OPEC
Oι αγοραστές πετρελαίου στην Ασία είναι σίγουροι για ένα πράγμα, πριν τη συνάντηση του OPEC: Θα βγουν νικητές από τη διαφωνία του γκρουπ όσον αφορά την παραγωγή.

Τα μέλη του OPEC θα συναντηθούν στις 4 Δεκεμβρίου στη Βιέννη, όπου το Ιράν έχει αναφέρει πως θα ανακοινώσει τα πλάνα του για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια ανά ημέρα. Αυτό μπορεί να αυξήσει την παραγωγή του δωδεκαμελούς γκρουπ το οποίο έχει υπερβεί του στόχου του τους τελευταίους 17 μήνες. Η αύξηση της παραγωγής θα χειροτερεύσει την παγκόσμια υπερπροσφορά, και θα ...
επιφέρει κέρδη στις χώρες που διυλίζουν το πετρέλαιο, οι οποίες αναζητούν νέες, φθηνότερες προσφορές.



Ο OPEC αναμένεται να παραμείνει πιστός στην στρατηγική της προάσπισης του μεριδίου αγοράς του, κρατώντας σταθερή την παραγωγή και μειώνοντας την υψηλού κόστους παραγωγή αλλού. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία σε μέλη όπως η Σαουδική Αραβία να συνεχίσουν να παράγουν, ακόμη κι εν μέσω αναφορών του Ιράν να... αφήσουν χώρο για την δική τους έξτρα παραγωγή όταν αρθούν οι διεθνείς κυρώσεις.

"Είναι η καλύτερη στιγμή για εμάς ως αγοραστές", ανέφερε η Kim Woo Kyung, εκπρόσωπος της SK Innovation Co., του μεγαλύτερου διυλιστή της Ν. Κορέας. "Απολαμβάνουμε την υπερπροσφορά του πετρελαίου".

Ο OPEC έχει ξεπεράσει τον στόχο παραγωγής του των 30 εκατ. βαρέλια/ημέρα από τον Ιούνιο του 2014, με παραγωγή-ρεκόρ.


Τα κέρδη της μετατροπής του αργού σε νέφτι, που χρησιμοποιείται στην παραγωγή βενζίνης όπως και πετροχημικών, αυξήθηκαν στα 9,42 δολάρια/βαρέλι αυτό το μήνα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο. Παράλληλα τα έξοδα αγορών για τους διυλιστές έχουν μειωθεί τα μάλα.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου