Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Η Gazprom Σταμάτησε την Παροχή Φυσικού Αερίου Προς την Ουκρανία

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Gazprom Σταμάτησε την Παροχή Φυσικού Αερίου Προς την Ουκρανία
Την διακοπή της παροχής φυσικού αερίου προς την Ουκρανία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, καθώς, όπως είπε, η Naftogaz δεν είναι συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις της, προειδοποιώντας παράλληλα για τον κίνδυνο αναταραχής στην ομαλή τροφοδοσία όχι μόνο της Ουκρανίας αλλά και των άλλων ευρωπσϊκών χωρών.

«Σήμερα, στις 10:00, η Naftogaz επέλεξε προηγούμενες προπληρωμένες ποσότητες ρωσικού αερίου. Δεν υπήρξε επιπλέον προκαταβολή. Ούτε αίτηση για προμήθεια φυσικού αερίου. Έτσι, οι παραδόσεις σταματούν μέχρι να λάβουμε νέες πληρωμές από την ουκρανική εταιρεία. Την ίδια ώρα, ακόμα και τώρα, η Ουκρανία έχει αρχίσει να...
αντλεί αέριο από τις υπόγειες εγκαταστάσεις της [...] Η άρνηση να αγοράσει ρωσικό αέριο δημιουργεί  κινδύνους για τη μεταφορά αερίου στην Ευρώπη και την προμήθεια των Ουκρανών καταναλωτών πριν τον επερχόμενο χειμώνα», σημείωσε.

Χθες, ο κ.Μίλερ είχε πει ότι οι προπληρωμές εκ μέρους του Κιέβου έχουν σχεδόν εξαντληθεί και ότι φτάνουν για να καλύψουν πλέον μία ή δύο μέρες ακόμα.

«Ο όγκος του προπληρωμένου φυσικού αερίου εξαντλείται. Νομίζω ότι θα διαρκέσει για δύο μέρες περίπου», ανέφερε ο κ. Μίλερ στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της Συνόδου των χωρών που εξάγουν φυσικό αέριο στην Τεχεράνη.

Ο επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού είχε τονίσει πως η Μόσχα είναι αποφασισμένη να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου εάν δεν καταβληθεί νέα προκαταβολή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Κίεβο καθυστερεί τις πληρωμές του φυσικού αερίου στην Ρωσία. Η Gazprom εκτιμά ότι η ουκρανική εταιρεία Naftogaz της οφείλει 256,5 εκατ. δολάρια για το φυσικό αέριο που συνεχίζει να παραδίδεται στην νοτιοανατολική Ουκρανία κατά τη διάρκεια του 2015. 

Τα συγκεκριμένα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν στην οικονομική έκθεση της Gazprom που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα.


ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου