Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΕΛΠΕ: Στα 203 εκατ. τα κέρδη εννεαμήνου

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Στα 203 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα συγκρίσιμα* καθαρά κέρδη των ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -0,59% στο εννεάμηνο, ενώ τα συγκρίσιμα EBITDA ανήλθαν στα 575 εκατ. Οι πωλήσεις του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 5,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στο γ΄ τρίμηνο τα συγκρίσιμα κέρδη του ομίλου ανήλθαν στα 111 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη των ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ διαμορφώθηκαν στα 105 εκατ. στο εννεάμηνο και 38 εκατ. στο γ΄ τρίμηνο.

Αναλυτικότερα ο Όμιλος των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ δημοσίευσε τα..
αποτελέσματα του για το Γ' Τρίμηνο 2015, με τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA να ανέρχονται στα €240 εκατ. (Γ' Τρίμ. 2014: €146 εκατ.) και τα αντίστοιχα Κέρδη του εννεάμηνου στα €575 εκατ. παρουσιάζοντας βελτιωμένες επιδόσεις σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα αυτά αντιστοιχούν στην υψηλότερη τριμηνιαία λειτουργική επίδοση ιστορικά, καθώς η πλήρης λειτουργία των διυλιστηρίων επέτρεψε την εκμετάλλευση των υψηλών διεθνών περιθωρίων διύλισης και της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου, καθώς και την περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών.

Η αποτελεσματική διαχείριση κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας και της επιβολής ελέγχων στις ροές κεφαλαίων (capital controls), μείωσε τις επιπτώσεις στα οικονομικά αποτελέσματα και τη χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου.

Τα αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα επέτρεψαν την ομαλή τροφοδοσία και λειτουργία των διυλιστηρίων εξασφαλίζοντας το συνεχή εφοδιασμό καυσίμων στην εγχώρια αγορά σε μια περίοδο με αυξημένη τουριστική κίνηση.

Θετικό διεθνές περιβάλλον: Διατήρηση υψηλών Ευρωπαϊκών περιθωρίων διύλισης

Λόγω της συνεχιζόμενης αυξημένης διαθεσιμότητας αργού και των παγκόσμιων μακροοικονομικών εξελίξεων, οι διεθνείς τιμές αργού πετρελαίου σημείωσαν νέα πτώση, με το αργό τύπου Brent, να καταγράφει πολυετές ιστορικό χαμηλό στα $51/βαρέλι κατά μέσο όρο.

Το περιβάλλον χαμηλών τιμών για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, ευνόησε την αύξηση της διεθνούς ζήτησης για προϊόντα πετρελαίου, κυρίως βενζινών, διατηρώντας τα διεθνή περιθώρια για όλα τα βασικά προϊόντα σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Σαν αποτέλεσμα, τα ενδεικτικά περιθώρια διύλισης Μεσογείου FCC ανήλθαν στα $7,3/βαρέλι και τα περιθώρια Hydrocracking στα $6,2/βαρέλι, σημαντικά αυξημένα σε σχέση με πέρυσι.

Η ισοτιμία του ευρώ, έναντι του δολαρίου διατηρήθηκε σταθερή, στα 1,1 δολάρια/ευρώ κατά μέσο όρο για το Γ' Τρίμηνο.



* Αναπροσαρμοσμένα για τις επιπτώσεις από την αποτίμηση των αποθεμάτων και μη λειτουργικών κερδών/εξόδων


ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου