Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Ρωσία: Οι χαμηλές τιμές πετρελαίου θα πλήξουν την παραγωγή


Η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας ενδεχομένως να παρουσιάσει μείωση εάν η τιμή του αργού υποχωρήσει κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι, δήλωσε ο υφυπουργός Ενέργειας Αλεξέι Τέκσλερ.

Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία, από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου παγκοσμίως, αναγνωρίζει ότι οι χαμηλές τιμές θα μπορούσαν να πλήξουν την παραγωγή.

Η Ρωσία έχει μέχρι στιγμής επιμείνει ότι...
θα δεν μειώσει εσκεμμένα την παραγωγή πετρελαίου, του βασικού εξαγώγιμου προϊόντος της, ακόμα κι αν οι τιμές υποχωρήσουν κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι.

«Εάν η τιμή πέσει κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι, τότε το πιθανότερο είναι ότι εμείς θα αντιμετωπίσουμε μια μείωση της παραγωγής», δήλωσε ο Τέκσλερ σε δημοσιογράφους.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι όποιες μειώσεις στην παραγωγή θα προκύψουν καθώς οι επιχειρήσεις ενέργειας θα αναγκαστούν να αλλάξουν την προσέγγισή τους, προσθέτοντας ότι οι εταιρίες θα αρχίσουν να αναθεωρούν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα εάν το αργό κινείται σταθερά κάτω από τα 45 δολάρια το βαρέλι.

«Με μια τιμή 40-45 δολαρίων το βαρέλι, οι εταιρίες θα αναθεωρήσουν τα μοντέλα τους, εάν οι χαμηλές τιμές επιμείνουν μακροπρόθεσμα» είπε ο Τέκσλερ. «Τα μοντέλα που είχαν εγκριθεί προηγουμένως θα σταματήσουν να αποδίδουν».


ΠΗΓΗ;newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου