Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Από ελληνικά χέρια η νέα εξέδρα που θα εγκατασταθεί στον Πρίνο


Ο Steve Moore, Τεχνικός Διευθυντής της Energean Oil & Gas, παρουσίασε αναλυτικά στο συνέδριο Global Oil & Gas που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα το γεωτρητικό πρόγραμμα της εταιρείας που έχει ξεκινήσει ήδη στο κοίτασμα του Πρίνου, καθώς και τον προγραμματισμό για το "δορυφορικό" και ιδιαίτερα ελπιδοφόρο κοίτασμα "Έψιλον", στο οποίο οι γεωτρήσεις έχει σχεδιαστεί να ξεκινήσουν σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα.

Μιλώντας για τη νέα εξέδρα που πρόκειται να εγκατασταθεί ....
στο "Έψιλον" - η πρώτη στην Ελλάδα, έπειτα από το 1977 - ο κ. Moore, στέλεχος με προηγούμενη εμπειρία σχεδόν 30 ετών σε εταιρείες όπως η Shell και η Maersk. ανέφερε πως το μεγαλύτερο κομμάτι του έργου θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα. Πρόκειται, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας,  για μια δουλειά ύψους αρκετών δεκάδων εκατ. ευρώ!

Αξίζει να αναφερθεί ότι με την ανακαίνιση του γεωτρυπάνου Energean Force της ίδιας εταιρείας στο Πέραμα, από πέρσι τον Οκτώβριο ως τον Απρίλιο φέτος, η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη είχε ένα τζίρο που προσέγγισε τα 10 εκατ. δολάρια, ενώ δούλεψαν πάνω από 300 εργαζόμενοι!

Η τωρινή, στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Moore, είναι μια ακόμη μεγαλύτερη δουλειά για ελληνικά χέρια, «παράπλευρη» ωφέλεια από τη δραστηριότητα της παραγωγής πετρελαίου στην χώρα μας στον Πρίνο, της μοναδικής άλλωστε μέχρι σήμερα.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου