Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Πτώση κοντά στα $45 για το πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Πρόσκαιρη ήταν η στήριξη στο πετρέλαιο που προσέφεραν τα στοιχεία για μεγαλύτερη των εκτιμήσεων πτώση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τις επενδυτικές ανησυχίες για παγκόσμια υπερπροσφορά του μαύρου χρυσού.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 59 σεντς ή 1,4% στα 45,15 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 18 Μαρτίου. 
Αμέσως μετά τα...
στοιχεία για τα αποθέματα το πετρέλαιο αναρριχήθηκε  στα 46,7 δολάρια για να υποχωρήσει στη συνέχεια έως και στα 44,88 δολάρια διασπώντας προσωρινά το φράγμα των 45 δολαρίων το βαρέλι. 
Σημειώνεται ότι, πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής Ενέργειας των ΗΠΑ που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 4,4 εκατ. βαρέλια στα 455,3 εκατ. βαρέλια την εξεταζόμενη περίοδο, καταγράφοντας την δεύτερη διαδοχική εβδομάδα απροσδόκητα μεγάλης πτώσης.
Αναλυτές που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν την πτώση στα 1,5 εκατ. βαρέλια στην εβδομάδα.
Την ίδια στιγμή, απροσδόκητη άνοδο κατά 811.000 βαρέλια στα 216,7 εκατ. βαρέλια σημείωσαν τα αποθέματα φυσικού αερίου την προηγούμενη εβδομάδα μετά το χαμηλό 8 μηνών που είχε καταγράψει την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. Τα στοιχεία διέψευσαν τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για πτώση των αποθεμάτων κατά 600.000 βαρέλια.

ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου