Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα ΕΛΠΕ

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα ΕΛΠΕ
Με αιφνιδιαστικό έλεγχο στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στη Θεσσαλονίκη, συνεχίστηκε σήμερα η επιχειρησιακή δράση του νέου μεικτού κλιμακίου, που δημιουργήθηκε εκεί για τον τελωνειακό έλεγχο και την δίωξη οικονομικού εγκλήματος, αναφέρει σχετική ανακοίνωση των ΑΝΕΛ προσθέτοντας ότι "και σήμερα μαζί με τα μέλη του μεικτού κλιμακίου Θεσσαλονίκης και τους χειριστές του X-RAY αυτοκινούμενου συστήματος, έδωσε το "παρών" ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Πάταξη της Διαφθοράς Τέρενς Κουίκ".

Η έρευνα με τη βοήθεια και του X-Ray έγινε τόσο σε άδεια και γεμάτα βυτιοφόρα, (ελληνικά αλλά και από όμορες χώρες), όσο και στις δεξαμενικές εγκαταστάσεις ευθύνης του ΣΤ' Τελωνείου Θεσσαλονίκης.

"Θα πρέπει να γίνει κατανοητό και ...
στον τελευταίο πολίτη της χώρας, ότι γίνεται πλέον μια συνδυασμένη δράση, στο κυνήγι της φοροδιαφυγής και του πάσης φύσεως λαθρεμπορίου - πόσο μάλλον των καυσίμων - με ελέγχους οπουδήποτε μπορεί να πηγάζει έστω και υποψία διαφθοράς", δήλωσε ο κ. Κουϊκ.

Παρέπεμψε, επιπροσθέτως, στη σημερινή συνέντευξη του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, αλλά και στο προχθεσινό ταξίδι που πραγματοποίησε ο κ. Κουΐκ στο Παρίσι μαζί με την Γενική Γραμματέα Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, στο εκεί Υπουργείο Οικονομικών, καθώς "οι Γάλλοι θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, με την πολύ επιτυχημένη νομολογία τους στα θέματα της φοροδιαφυγής αλλά και της φυγάδευσης κεφαλαίων στο εξωτερικό".

"Διευκρινίζω ότι τα "θα" τελείωσαν. Πρώτα πράξεις και δράσεις και μετά οι ανακοινώσεις" κατέληξε ο κ. Κουΐκ.

Ο υφυπουργός μαζί με το στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Ιωάννα Γκέργκη, επισκέφτηκαν, στην συνέχεια, τα γραφεία του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, όπου το θέμα που κυριάρχησε ήταν - εκτός των άλλων - το αυξανόμενο παραεμπόριο και λαθρεμπόριο από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Ο Τέρενς Κουίκ για όλα τα ευρήματά του θα ενημερώσει τα μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής για την Πάταξη της Διαφθοράς στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της.


ΠΗΓΗ:sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου