Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Τη Δευτέρα ανοίγουν οι τράπεζες - Ανάληψη €60 τη μέρα ή €420 τη βδομάδα - Δείτε όλη την απόφαση

Αποτέλεσμα εικόνας για Τη Δευτέρα ανοίγουν οι τράπεζες - Ανάληψη €60 τη μέρα ή €420 τη βδομάδα - Δείτε όλη την απόφαση
Επειτα από τρεις εβδομάδες, επίσημα πλέον οι τράπεζες θα ανοίξουν τη Δευτέρα (20/7), καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σχετική απόφαση.

Η τραπεζική αργία, που είχε κηρυχθεί στις 28 Ιουνίου, λήγει, αλλά παραμένουν οι περιορισμοί στις αναλήψεις. Κάθε ημέρα θα επιτρέπεται η εκταμίευση έως 60 ευρώ, μόνο που πλέον οι πολίτες θα μπορούν να πάρουν και σωρευτικά τα χρήματα, μέχρι το όριο των 420 ευρώ.

Ακόμη, επιτρέπεται η μεταφορά έως...
5.000 ευρώ ανά τρίμηνο στο εξωτερικό, για τα έξοδα των φοιτητών που σπουδάζουν εκτός Ελλάδας.

1. Από την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 λήγει η τραπεζική αργία η οποία κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 

2. Επιβάλλεται περιορισμός στις αναλήψεις μετρητών και στην κίνηση κεφαλαίων κατά τα προβλεπόμενα στην παρούσα ΠΝΠ. 

3. Από την ΔΕΥΤΕΡΑ δεν επιτρέπονται οι κάθε μορφής αναλήψεις μετρητών από κατάστημα ή από Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές (ΑΤΜ) που υπερβαίνουν το ποσό των εξήντα (60) ευρώ ανά καταθέτη (CustomerID), ανά πιστωτικό ίδρυμα, ανά ημέρα, από τα ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

4. Μετρητά που δεν αναλήφθηκαν κάποια ημέρα ή ημέρες μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως του ποσού των τετρακοσίων είκοσι ευρώ (420) ανά εβδομάδα. 

5. Η απαγόρευση ανάληψης μετρητών εφαρμόζεται και σε κάθε άλλη πληρωμή μετρητών από τα ιδρύματα, ανεξαρτή− τως νομίσματος, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των εισπράξεων επιταγών και των πληρωμών βάσει εγγυητικών επιστολών, οι οποίες κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό, για τις αναλήψεις από τον οποίο ισχύουν οι περιορισμοί της προηγούμενης παραγράφου. 

6. Επίσης, απαγορεύονται οι αναλήψεις μετρητών με χρήση πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου