Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Αυτός είναι ο λόγος που το Ιράν έχει μπει στο στόχαστρο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Αυτός είναι ο λόγος που το Ιράν (Σύμμαχος της Ελλάδας) έχει μπει στο στόχαστρο
Το Ιράν βάζει τέλος στο μονοπώλιο της Δύσης σχετικά με την τεχνολογία αντίστροφης όσμωσης αφαλάτωσης…

Μια ιρανική εταιρεία παρουσίασε την τεχνολογία της αντίστροφης όσμωσης αφαλάτωσης νερού, καθιστώντας το Ιράν την πέμπτη χώρα στον κόσμο που έχει αποκτήσει αυτή την τεχνογνωσία αιχμής.

Αναπτύχθηκε από την Εταιρεία πετροχημικών Έρευνας και Τεχνολογίας, η οποία είναι θυγατρική της Εθνικής Εταιρίας πετροχημικών, και παρουσιάστηκε μέσα από μια τελετή το Σάββατο.

Σύμφωνα με έκθεση από την εταιρεία, η αντίστροφη....
όσμωση τεχνικής αφαλάτωσης χρησιμοποιεί εγχώρια παραγόμενη μεμβράνη σειράς μονάδας 4040 και είναι σε θέση να προχωρήσει στην αφαλάτωση του αλμυρού νερού σε βιομηχανική κλίμακα.

Η έκθεση προσθέτει ότι η τεχνολογία βασίζεται πλήρωσε σε οικιακό εξοπλισμό και κάθε παραγωγή από την ιρανική εταιρία μονάδα είναι σε θέση να παράγει εννέα κυβικά μέτρα φρέσκου νερού ανά ημέρα.

Η αντίστροφη όσμωση χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση των ανεπιθύμητων ανόργανων συστατικών από το νερό σε διάφορες βιομηχανίες.

Πριν από τα αποκαλυπτήρια της στο Ιράν, αυτή την τεχνολογία state-of-the-art, την μονοπωλούσαν τέσσερις χώρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

τεχνολογία της αντίστροφης όσμωσης αφαλάτωσης νερού1

Δεδομένης της έλλειψης νερού στο Ιράν, η νέα τεχνολογία καθιστά δυνατή την παραγωγή νέων βιομηχανικών υδάτων από διάφορα είδη αλμυρού νερού, καθώς και αστικών και βιομηχανικών λυμάτων.

Η Εταιρεία Πετροχημικών Έρευνας και Τεχνολογίας, προσθέτει στην έκθεσή της ότι λόγω της τεράστιας αγοράς της σε διάφορες χώρες, η τεχνολογία της αντίστροφης όσμωσης θα έχει υψηλή οικονομική και στρατηγική σημασίας για το Ιράν.

Σημείωσε ότι η σειρά μονάδων μεμβρανών 4040, το οποίο παράγεται στο Ιράν, είναι 50 τοις εκατό λιγότερο ακριβά από ό, τι ξένο ομόλογό του.
τεχνολογία της αντίστροφης όσμωσης αφαλάτωσης νερού2

Η λειψυδρία αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα στο Ιράν και οι ειδικοί πιστεύουν ότι η απόκτηση της νέας τεχνολογίας θα βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση με καλύτερο τρόπο.

Στα μέσα Μαΐου, ο Υπουργός Ενέργειας του Ιράν, Χαμίντ Chitchian προειδοποίησε για πιθανή διακοπή της παροχής νερού το καλοκαίρι, καλώντας το κοινό να μειώσει την κατανάλωση.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Esmaeil Najjar, περισσότερες από 500 πόλεις του Ιράν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την έλλειψη πόσιμου νερού.


ΠΗΓΗ:hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου