Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

Ο άγνωστος πόλεμος στην Ευρώπη που δεν άκουσε κανείς - Ξέσπασε τον Απρίλιο

Ο άγνωστος πόλεμος στην Ευρώπη που δεν άκουσε κανείς - Ξέσπασε τον Απρίλιο
Το μικροκράτος της Enclava αποφάσισε να μετακομίσει 320 χιλιομετρα μακριά, σε μία περιοχή που ήδη θέλει άλλο μικροκράτος.

Ποιο είναι όμως το μικροκράτος της Enclava
;

Τα Βαλκάνια στο πέρασμα των αιώνων ήταν θέατρο συγκρούσεων, σήμερα όμως οι συγκρούσεις αυτές αλλάζουν μορφή και μεταφράζονται σε "πολεμικά", oργισμένα email.

Στις 23 Απριλίου, το Βασίλειο της Enclava απαίτησε ένα κομμάτι γης στα σύνορα Σλοβενιας - Κροατίας, κοντά στην σλοβενική πόλη Metlika, 48 χλμ δυτικά της πρωτεύουσας της Κροατίας, Ζάγκρεμπ.

polemos_2.JPG

Μένοντας "απάτρις" μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1991, ο Πολωνός τουρίστας Piotr Wawrzynkiewicz αποφάσισε να αιτηθεί για την κατοχή μίας περιοχής 1000 τετραγωνικών μέτρων.

Τα νέα διαδόθηκαν γρήγορα και πάνω από 5.000 άνθρωποι αιτήθηκαν διαδικτυακά για να πάρουν υπηκοότητα της νέας μικροχώρας.

polemos_3.JPG

Οι σλοβενικές αρχές απάντησαν ότι η έκταση τους ανήκει, έτσι ο Wawrzynkiewicz, η Βασιλιάς Enclav ο 1ος, αποφάσισε να μετακομίσει το μικροκράτος του 320 χλμ μακριά, στα σύνορα Κροατίας-Σερβίας.

Αλλά σ' αυτή την περιοχή υπήρχε ήδη ένα άλλο μικροκράτος, αυτό της Celestinia, το οποίο είχε αιτηθεί για την έκταση των 0,3 τετρ. χλμ.

Σύμφωνα με τον "υπουργό" Εξωτερικών του μικροκράτους της Celestinia, τον 39χρονο Ούγγρο προγραμματιστή Endre Jos, το μικροκράτος είναι έτομο να απαντήσει "σκληρά" στην Enclava.

"Αυτός ο πόλεμος δεν σημαίνει βόμβες και όπλα, αλλά αν προσπαθήσουν να έρθουν εδώ, θα καταστρέψουμε τα σχέδιά τους", ανέφερε.

Καμία από τις δύο μικροχώρες δεν έχει αναγνωριστεί από κάποια άλλη χώρα.

Οι πολίτες της Celestina ελπίζουν σε μία "υγειή κοινωνία" χωρίς φόρος.

Το έδαφος που διεκδικούν η Celestinia και η Enclava, είναι μία ανάσα από την Liberland, ένα ακόμα μικροκράτος που είναι όμως μεγαλύτερο, με έκταση 7 τετρ. χλμ., όσο το Μονακο και το Βατικανό μαζί.

vit_1.JPG

Σύμφωνα με το επίσημο σάιτ του μικροκράτους της Liberland, που δημιουργήθηκε από τον Vít Jedlička στις 13 Απριλίου του 2015 με το μοτο "ζήσε και άσε να ζήσουν", εγκυάται στους κατοίκους του απολιτική ζωή, ελεύθερο εμπόριο με την Ευρώπη και φορολογική ασυλία.

liberland.JPG

Όπως δήλωσε ο Jedlička στο Russia Today, 330.000 άνθρωποι έχουν ήδη κάνει αίτηση για να πάρουν την υπηκοότητα της μικροχώρας, με τις 34.000 να καλύπτουν τις προδιαγραφ΄ρες που έχει θέσει η Liberland.

Η Celestinia ανακήρυξε την ανεξαρτησία της στις 24 Απριλίου και αιτήθηκε την έκταση για την δημιουργία της από την Κροατία και την Σερβία.

celestina_1.JPG

Η ονομασία της Celestinia προέρχεται από το 'celestial', που σημαίνει "από τον Παράδεισο".

"Δεν θέλουμε να ζούμε πια ανυπεράσπιστει μεταξύ εταιριών, κομμάτων και συμφερόντων", αναφέρει ο Jos ο οποίος καταφέρθηκε ενάντια στην Enclava, κατηγορόντας το μικροκράτος  ότι παίζει «βρώμικο παιχνίδι». 


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου