Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Κοιτάσματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Ανακάλυψαν Βρετανοί στα Νησιά Φώκλαντ

Αποτέλεσμα εικόνας για Κοιτάσματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Ανακάλυψαν Βρετανοί στα Νησιά Φώκλαντ
Βρετανικές εταιρίες εξερεύνησης ανακάλυψαν πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε μια υπεράκτια περιοχή στη βόρεια πλευρά των Νήσων Φώκλαντ. 
Η ανακάλυψη αυτή, σύμφωνα με την βρετανική Telegraph,  θα μπορούσε να αυξήσει τις εντάσεις μεταξύ της χώρας και της Αργεντινής αφού βρίσκεται υπό αμφισβήτηση η ιδιοκτησία των εν λόγω νήσων.
Πρόκειται δε...
, για ιδιαίτερα σημαντική ανακάλυψη, καθώς όπως αναφέρει η εφημερίδα η εταιρεία Falkland Oil and Gas, που εξερευνά την περιοχή μαζί με τις Rockhopper και Premier Oil, δήλωσε ότι η εξερεύνηση πήγε καλύτερα από ότι αναμενόταν. 

Οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Λονδίνου εταιρίες εξερεύνησης πετρελαίου εντόπισαν στην περιοχή 25 μέτρα «μαύρου χρυσού» και 17,5 φυσικού αερίου. Η εξόρυξη έγινε από ένα πεδίο,όπου το 40% ανήκει στην Falkland Oil and Gas, το 36% στην Premier Oil, και το 24% στην Rockhopper Exploration.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Rockhopper, Samuel Moody «αυτό αποτελεί ένα φανταστικό ξεκίνημα της εκστρατείας γεωτρήσεων της Falklands για το 2015 και μια πρώιμη απόδειξη πόσο σημαντική είναι μη περιοχή στο Βόρειο Φώκλαντ».

 Το πετρέλαιο βρέθηκε στο πρώτο από τα τέσσερα πεδία στα οποία γίνονται οι γεωτρήσεις και οι οποίες θα συνεχιστούν για περίοδο 8 μηνών.


ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου