Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Σύστημα εισροών εκροών: Κενά και χαμένες ευκαιρίες


Αναξιοποίητες παραμένουν οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που παρέχει η εγκατάσταση του συστήματος εισροών εκροών στα πρατήρια καυσίμων, όπως επισημαίνουν πηγές του κλάδου. Αιτία, το γεγονός ότι το σύστημα μπορεί να δίνει μια σειρά από στοιχεία για τη συμπεριφορά των πρατηρίων, ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει ο μηχανισμός εκείνος που θα βοηθήσει τις υπηρεσίες ελέγχου  να αξιοποιήσουν αυτά τα στοιχεία για να εστιάσουν τους ελέγχους τους σε πρατήρια που εμφανίζουν ενδείξεις παραβατικής συμπεριφοράς.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ...
υπάρξει ένα σύστημα ειδοποιήσεων, ώστε όταν η ΓΓΠΣ λαμβάνει από το σύστημα εισροών εκροών στοιχεία που πιθανόν να υποδηλώνουν ότι γίνεται κάτι ασυνήθιστο ή υπάρχουν ενδείξεις για παρανομία τότε να υπάρχουν ειδοποιήσεις και να γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι από τα ΚΕΔΑΚ ή την μετρολογία.

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σύνδεση με τα ΚΕΔΑΚ και δεν υπάρχει έλεγχος της λειτουργίας, ο έλεγχος των στοιχείων συνεχίζει να γίνεται με παραδοσιακούς τρόπους οδηγώντας το σύστημα να μην είναι χρηστικό και να μην αποδίδει τους καρπούς που θα μπορούσε στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της παραβατικότητας, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Εάν το σύστημα ήταν πιο εύχρηστο και αξιοποιούνταν οι δυνατότητες και υπήρχε η δυνατότητα να ειδοποιούνται με συγκεκριμένη μεθοδολογία η μετρολογία και τα ΚΕΔΑΚ τότε θα μπορούσαμε να έχουμε επικεντρωμένους και στοχευμένους ελέγχους και άρα πιο αποτελεσματικούς, καταλήγουν οι ίδιες πηγές.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου