Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Α. Μητρόπουλος: Προς τα κάτω οι υψηλές συντάξεις σε 2-3 χρόνια

Αποτέλεσμα εικόνας για Προς τα κάτω οι υψηλές συντάξεις σε 2-3 χρόνια
Θέμα ενδεχόμενης μείωσης των συντάξεων έθεσε βουλευτής Αττικής με το ΣΥΡΙΖΑ και α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Αλέξης Μητρόπουλος.

"Αν δεν υπάρξει επαναρτίωση τα επόμενα χρόνια της συνολικής περιουσίας, η κυβέρνηση θα κάνει εσωτερική αναδιάταξη από τις μεγάλες στις κάτω συντάξεις", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Κυκλάδων και πρώην Υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, σημείωσε πως ότι με την παραπάνω αναφορά "ανοίγει θέμα μείωσης κύριων συντάξεων".

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης δήλωσε πως "όσο δεν νομοθετείται η κατάργηση της ρήτρα μηδενικού ελλείμματος" για τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ, ΄τόσο αυτή παραμένει". 

Εξάλλου, ο πρώην υπουργός Εργασίας, είπε πως ο Υπουργός «παρανομεί» ουσιαστικά «όσο δεν υπογράφει τις αποφάσεις» που αφορούν την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για επικουρικά ταμεία και τα ταμεία πρόνοιας. 

Τέλος, ο κ. Βρούτσης δήλωσε πως "το κράτος δεν έχει να καταβάλει το δικό του μερίδιο για τις συντάξεις" που αντιστοιχεί σε 12 - 12,5 δισ. ευρώ".


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου