Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Καλοκαίρι και βάλε βλέπουν την απόφαση για ΔΕΣΦΑ τα ΕΛΠΕ


Η απόφαση για την έγκριση της πώλησης του 66% του διαχειριστή του συστήματος φυσικού αερίου ΔΕΣΦΑ, στην κρατική εταιρεία αερίου του Αζερμπαϊτζάν Socar αναμένεται στο τρίτο τρίμηνο του έτους, εκτίμησε χθες η διοίκηση των ΕΛΠΕ, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του 2014 στους αναλυτές.

Τα ΕΛΠΕ πωλούν το μερίδιο που κατέχουν στο διαχειριστή 35% και αναμένεται να εισπράξουν όταν ολοκληρωθεί η πώληση 212 εκ. ευρώ, από το συνολικό τίμημα των 400 εκ. ευρώ, με το Δημόσιο που πωλεί το 31% να εισπράττει τα υπόλοιπα.

Πάντως η διοίκηση των ΕΛΠΕ ανέφερε ότι έχει ενημερωθεί ότι υπάρχει καθυστέρηση στην εξέταση της υπόθεσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία έχει αυτή τη στιγμή παγώσει τις διαδικασίες.

Την ίδια στιγμή πάντως, όπως αναφέρθηκε χθες, ο όμιλος των ΕΛΠΕ σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ έχουν δώσει την απαραίτητη παράταση ώστε να δοθεί το χρονικό περιθώριο για ολοκλήρωση της μεταβίβασης, μόλις εξεταστεί η υπόθεση από τις Βρυξέλλες.

Τα ΕΛΠΕ, ανέφεραν εξάλλου ότι τα θεσμικά κενά που υπάρχουν στην αγορά του ηλεκτρισμού και χρήζουν παρεμβάσεων, οδήγησαν σε σημαντική μείωση των εσόδων από τη συμμετοχή στην εταιρεία Elpedison και συνακόλουθα από τη ΔΕΠΑ. Χρειάζονται παρεμβάσεις αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου