Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ισχυρή ανάκαμψη του πετρελαίου μετά το τριήμερο πτωτικό σερί


Σε θετικό έδαφος έκλεισε την Τετάρτη το πετρέλαιο ανακάμπτοντας από το πτωτικό σερί τριών ημερών και καταγράφοντας τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη από τον Ιούνιο του 2012. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 2,59 δολάρια ή 5,6% τερματίζοντας τις συναλλαγές της Τετάρτης στα 48,48 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Η ανάκαμψη του μαύρου χρυσού δεν διεκόπη από την μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αύξηση στα αποθέματα αργού την εβδομάδα που έληξε στις 9 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Energy Information Administration των ΗΠΑ. 

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 5,4 εκατ. βαρέλια στα 387,3 εκατ. βαρέλια σε σχέση με τις μέσες εκτιμήσεις έρευνας για αύξηση των αποθεμάτων κατά 500.000 βαρέλι στην εβδομάδα. 

Τα αποθέματα πετρελαίου στο κέντρο διανομής Κούσινγκ στην Οκλαχόμα, αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια στα 33,9 βαρέλια. 

Τα αποθέματα βενζίνης σημείωσαν άνοδο 3,2 εκατ. βαρέλια στα 240,3 εκατ. βαρέλια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Φεβρουαρίου του 2011, αναφέρει η EIA στην εβδομαδιαία έκθεσή της. 

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει ότι τα αποθέματα θα αυξηθούν κατά 2,9 εκατ. βαρέλια.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου