Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΙΕΑ: Ανάκαμψη στις τιμές πετρελαίου από το β΄εξάμηνο


Η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας προβλέπει "εξισορρόπηση" στις τιμές του μαύρου χρυσού, από το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Συμπληρώνει όμως, πως μέχρι τότε "κανείς δεν ξέρει που είναι ο πάτος".
ΙΕΑ: Ανάκαμψη στις τιμές πετρελαίου το β΄εξάμηνο - Κανείς δεν ξέρει που είναι ο πάτος
Ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου ενδεχομένως από το δεύτερο εξάμηνο του έτους προβλέπει η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας. Η τιμή του μαύρου χρυσού έχει υποχωρήσει κατά περίπου 60% και τελεί υπό διαπραγμάτευση κάτω από τα 50 δολ. ανά βαρέλι.

Η ΙΕΑ, στη μηνιαία έκθεσή της, εκτιμά πως το πρώτο εξάμηνο του έτους τα αποθέματα πετρελαίου θα συνεχίσουν να αυξάνονται κυρίως λόγω της σχιστολιθικής παραγωγής στις ΗΠΑ, αλλά και επειδή ο ΟΠΕΚ - και κυρίως η Σαουδική Αραβία - επέλεξε να μην μειώσει την παραγωγή του. Εκτιμά ωστόσο, ότι τελικά οι χαμηλές τιμές πετρελαίου, θα δώσουν ώθηση στη ζήτηση.

«Κανείς δεν μπορεί να μαντέψει με ακρίβεια πόσο χαμηλά είναι ο πάτος της αγοράς. Το sell off όμως έχει αντίκτυπο» αναφέρει η ΙΕΑ και συμπληρώνει: «Η ανάκαμψη των τιμών – απουσία κάποιας σημαντικής αναταραχής – μπορεί να μην είναι άμεση, αλλά αυξάνονται οι ενδείξεις ότι το κύμα θα γυρίσει». «Η εξισορρόπηση μπορεί να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του έτους» καταλήγει η ΙΕΑ.


ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου