Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

«Παγώνει» τους μισθούς του 2015 η BP


«Παγώνει» τους μισθούς τους 2015 ο πετρελαϊκός κολοσσός BP, σε μια ύστατη προσπάθεια αντιμετώπισης των απωλειών που έχει προκαλέσει στις εταιρείες του κλάδου η πτώση της τιμής του πετρελαίου διεθνώς.
Όπως αναφέρει το κλαδικό EnergyVoice, πολλές είναι οι εταιρείες του κλάδου που προχώρησαν στην περικοπή κεφαλαιουχικών και λειτουργικών δαπανών, συμπεριλαμβανομένου του «παγώματος» καίριων έργων, καθώς οι τιμές του αργού έπεσαν κάτω από τα $ 50 το βαρέλι.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι μισθοί στον κλάδο του πετρελαίου αποτελούν ένα σημαντικό μέρος των λειτουργικών εξόδων.
Η BP, το 2013 απασχολούσε συνολικά 83.900 εργαζόμενους, οι οποίοι της κόστιζαν περί τα £ 9 δισ., συμπεριλαμβανομένων των μισθών και των συντάξεων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.
«Το δυσμενές εξωτερικό περιβάλλον σημαίνει για εμάς ότι πρέπει να εργαστούμε περισσότερα…. Να λάβουμε μια σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος… Ένα από τα μέτρα που θα λάβουμε καθόλη τη διάρκεια του έτους είναι το γενικό "πάγωμα" του βασικού μισθού, με μοναδικές εξαιρέσεις» αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της BP, Bob Dudley, σε ενδοεταιρικό μήνυμά του προς τους εργαζομένους της επιχειρήσης.
Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Δεκέμβριο, η BP ανακοίνωσε την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας, συμπεριλαμβανομένων 300 θέσεων σε έργα στη Βόρεια Θάλασσα, με στόχο να εξοικονομήσει £ 665 εκατ.
Την κίνηση της BP έχουν ακολουθήσει μια σειρά από πετρελαϊκές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Baker Hughes και της Schlumberger.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου