Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή στην παραλία της Ελευσίνας

Θαλάσσια ρύπανση στην Ελευσίνα (video)
Ένα αποκρουστικό θέαμα αντιμετώπισαν όσοι βρέθηκαν  στην παραλία της Ελευσίνας την Τρίτη 29 Απριλίου το πρωί. Μια επιμήκης λωρίδα πετρελαιοειδών καταλοίπων, από την περιοχή «Φονιάς» έως την προβλήτα της πρώην Αμερικάνικης Βάσης, είχε σχεδόν αγγίξει την ακτή ενώ αναδυόταν έντονη δυσοσμία.

Η αγνώστου μέχρι στιγμής προέλευσης θαλάσσια ρύπανση για την οποία διεξάγει έρευνα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας τέθηκε υπό έλεγχο αργά το μεσημέρι από συνεργείο απορρύπανσης.  Ωστόσο ιριδίζον φιλμ από πετρέλαιο διέφυγε δυτικότερα προς τις λιμενικές εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ και η τοπική, ευτυχώς, βλάβη στο θαλάσσιο περιβάλλον παρέμεινε για ώρες εμφανής.

Από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή εκδόθηκε χθες το βράδυ το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

«Θαλάσσια ρύπανση διαπιστώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή Ελευσίνας. Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, διαπιστώνοντας την ύπαρξη μαύρων πετρελαιοειδών, έκτασης περίπου 140 τ.μ., ενώ πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη σε έλεγχο της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής χωρίς να εντοπίσει περαιτέρω ρύπανση. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, ελήφθησαν δείγματα από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή, ενώ εκτελέστηκαν εργασίες απορρύπανσης από τον Φορέα Διαχείρισης Λιμένα σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρία»
πηγή:ecoleleusis.com

ΠΗΓΗ:inewsgr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου