Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Σοβαρές καταγγελίες Ρώσων για τα ενεργειακά αποθέματα της Κριμαίας


Τεμιργκάλιεφ: Τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες της Κριμαίας δεν θα πάνε στις τσέπες των Δυτικών

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της εταιρίας πετρελαίου και φυσικού αερίου Chernomorneftegaz, στη Μαύρη Θάλασσα της Κριμαίας, είναι κομμάτι της παγκόσμιας προσπάθειας για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων, έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook ο πρώτος αντιπρόεδρος της ΚριμαίαςΡούσταμ Τεμιργκάλιεφ, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στη «μαύρη λίστα» του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο Τεμμιργκάλιεφ αναφέρει ότι η Αμερική δηλώνει υπέρ της «δημοκρατίας» στην Ουκρανία, καθώς επίσης και στο Ιράκ και στη Λιβύη, δηλώσεις που «πολύ συχνά συνοδεύονται από συμβάσεις αμερικανικών εταιριών για αποκλειστική εξόρυξη υδρογονανθράκων από τις χώρες αυτές».

«Το κομμάτι της Μαύρης Θάλασσας γύρω από την Κριμαία είναι πλούσιο σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, και πολλές εταιρίες της Δύσης το εποφθαλμιούν στοχεύοντας σε υπερκέρδη. Όμως η Κριμαία έχει ενταχτεί στη Ρωσία και η Chernomorneftegaz αποτελεί ιδιοκτησία της Κριμαίας. Άρα τα έσοδά της από την εξόρυξη των υδρογονανθράκων θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της χερσονήσου – δεν πρόκειται να καταλήξουν στις τσέπες των Δυτικών», υπογράμμισε ο αξιωματούχος της Κριμαίας. 

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ συμπεριέλαβε χθες στη «μαύρη λίστα» του τηνChernomorneftegaz. Σύμφωνα με την αναφορά του, αυτό συνεπάγεται τον έλεγχο των εξαγωγών της στις ΗΠΑ, με ενδεχόμενη άρνηση των προσφορών. Όπως ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος, η ένταξη της εταιρίας της Κριμαίας στη «μαύρη λίστα» αποτελεί μήνυμα ότι η κυβέρνηση της Αμερικής καταδικάζουν τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Ρωσία Τώρα

ΠΗΓΗ:infognomonpolitics.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου