Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Η Τουρκία θα κατασκευάσει αγωγό φυσικού αερίου από το ισραηλινό «Λεβιάθαν»


Η τουρκική οικονομική σελίδα του «Ινστιτούτου Ενέργειας» επικαλούμενη πηγές από το "Stratfor" αναφέρει ότι η Τουρκία διατίθεται να κατασκευάσει υποθαλάσσιο αγωγό από το οικόπεδο «Λεβιάθαν» του Ισραήλ για τη μεταφορά ισραηλινού φυσικού αερίου στην Τουρκία.

Επιπλέον, το World Tribune αναφέρεται στο ίδιο θέμα:

«Η Τουρκία, παρά το στρατιωτικό και πολιτικό μποϊκοτάζ, σκέπτεται να αγοράσει φυσικό αέριο από το Ισραήλ.

Πηγές του κλάδου, είπαν ότι η κυβέρνηση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει εγκρίνει τις διαπραγματεύσεις με την ισραηλινή κοινοπραξία για το υπεράκτιο αέριο.

Οι πηγές ανέφεραν ότι η Άγκυρα εξετάζει τα σχέδια για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου από τα ισραηλινά αποθέματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο προς την Τουρκία».

Ενώ για την ίδια είδηση η ισραηλινή οικονομική έκδοση "Globes" γράφει ότι «επιπρόσθετα σε αυτήν την τιμή, οι προσφορές θα αξιολογηθούν με βάση τους εμπορικούς όρους, συμπεριλαμβανομένων των συνθηκών παραλαβής - πληρωμής καθώς και τον όγκο του φυσικού αερίου που θα αγορασθεί».

Σε δημοσίευμά της η ισραηλινή έκδοση της 25ης Μαρτίου, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, σημείωσε ότι η Τουρκία ενδέχεται να απορροφήσει επτά δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου, ετησίως, από το Ισραήλ.

Η Turcas Petrol, έχει πλειοδοτήσει υποβάλλοντας ένα σχέδιο 2,5 δις δολαρίων για την κατασκευή ενός υποθαλάσσιου αγωγού από το Ισραήλ στη Νότια Τουρκία, στην επαρχία της Μερσίνας.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου